Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala LP

Real u pet minuta na početku nastavka slomio Napoli, Luka Modrić predvodio vezni red kraljevske momčadi

Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
15.02.2017.
u 22:43

Drugi Hrvat u madridskom klubu, Mateo Kovačić, ostao je na klupi dok dvojac iz Napolija, Ivan Strinić i Marko Rog, nije konkurirao za sastav.

Nakon što je jučer PSG šokirao Barcelonu, drugi španjolski velikan, Real Madrid, na svom Santiago Bernabeu nije dozvolio nikakvo iznenađenje u okršaju s Napolijem. Kraljevska momčad u prvom susretu osmine finala Lige prvaka slavila je rezultatom 3:1 uz zapaženu predstavu Luke Modrića.

Drugi Hrvat u madridskom klubu, Mateo Kovačić, ostao je na klupi dok dvojac iz Napolija, Ivan Strinić i Marko Rog, nije konkurirao za sastav.

Momčad Zinédinea Zidanea slavila je u 29 od 34 zadnje europske utakmice, a Francuz je nastavio svoj uspješan niz protiv Napolitanaca. Naime, kao igrač je u Italiji proveo pet godina igrajući za Juventus i nikada nije izgubio od večerašnjeg suparnika.

Napoli je u Madrid stigao uz veliku potporu svojih navijača. Čak 12 tisuća bilo ih je na tribinama, a među njima i veliki Diego Armando Maradona. I silno su se poveselili u 8. minuti kad je Insigne, nakon duge lopte Hamšika, uhvatio na spavanju vratara Navasa i sjajno pogodio sa više od 30 metara.

No, domaćin je ubrzo poravnao. Carvajal je u 19. minuti fenomenalno vanjskom stranom kopačke ubacio s desne strane, a Benzema je glavom pogodio iz svog trećeg pokušaja.

Do kraja prvog dijela dvaput je zaprijetio Modrić ali su njegovi udarci blokirani, Ronaldo je propustio veliku priliku nakon dodavanja hrvatskog veznjaka, a Benzema se još jednom mogao upisati u strijelce, no pogodio je vratnicu.

I onda, u samo pet minuta na početku nastavka, Madriđani su slomili Talijane. Prvo je  u 49. minuti Ronaldo sjajno prošao po desnoj strani i dao povratno za Kroosa koji sa 16 metara pogađa desni kut, a onda je u 54. minuti Reina bio nemoćan nakon fenomenalnog voleja Casemira koji je na dvadesetak metara dočekao jednu odbijenu loptu i silovito opalio. 

U 66. minuti Ronaldo je ponovno pucao iznad vrata, a u 68. minuti napadač Napolija Mertens propustio je još bolju priliku i s desetak metara posve neometan snažno puca iznad grede. Ronaldo, inače, na pogodak u Ligi prvaka čeka od 27. rujna kad je zabio Borussiji Dortmund. 

Do kraja još je jednom i Modrić (igrao cijeli susret) pokušao savladati Reinu. 

Napoliju je ovo prvi poraz u posljednjih 19 utakmica. Prije toga pobijeđen je 29. listopada u Torinu protiv Juventusa. 

Uzvrat u Napulju igrat će se za tri tjedna.

Tijek utakmice možete pogledati OVDJE.

REAL MADRID - NAPOLI 3-1

Pred 80.000 gledatelja na stadionu Bernabeu sudio je Damir Skomina iz Slovenije. 

Strijelci: 0-1 Insigne (8), 1-1 Benzema (19), 2-1 Kroos (49), 3-1 Casemiro (53)

REAL MADRID: Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos (Pepe, 71), Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - James(Lucas Vasquez, 76), Benzema (Morata, 81), Cristiano Ronaldo.

NAPOLI: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Zielinski (Allan, 75), Diawara, Hamšik (Milik)- Callejon, Mertens, Insigne.

Komentara 2

MU
muh
07:56 16.02.2017.

Ja nisam to vidio.

Avatar oliver 7
oliver 7
07:14 16.02.2017.

Lukica kralj fuzbalq

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije