Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Zagreb i Hajduk remizirali, a to je i najpravedniji rezultat

Zagreb - Hajduk
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
14.09.2014.
u 20:55

Vodili su pjesnici 2:0, ali bijeli su izjednačili i ostalo je 2:2 do kraja. Dakle, sve najbitnije odigralo se u prvom poluvremenu.

Remi je neprijeporno najpravedniji ishod dinamičnog i dobrog okršaja Zagreba i Hajduka, konačnih 2:2 (2:2) svakako je moglo zadovoljiti oko 2500 gledatelja u Kranjčevićevoj. Iako je Zagreb već nakon 17 minuta držao obećavajućih 2:0 (strijelci su bili Jurendić i Medić), Hajduk se nije predavao i do kraja prvoga dijela uspio je vratiti sve na početak.

Zgodicima Vršajevića i Kouassija Splićani su izjednačili, a u 93. minuti, na samome izdisaju dvoboja, Sušić je s pet metara iskosa uzdrmao vratnicu! Umalo se, eto, nakon samo 14 dana Hajduku vratilo ono što je prosuo s Dinamom, iako i s ovim bodom mora biti zadovoljan, jer je prekinuo niz od dva poraza...

- Istina je, centimetri su nas kod Sušićeva udarca dijelili od pobjede, ali treba biti pošten i reći da je remi realan. Imao je, naime, i Zagreb svoje šanse. Bila je to dobra utakmica, po vrlo teškom i lošem travnjaku, pa iako mi uvjek idemo na pobjedu, sad moramo biti zadovoljni i ovim bodom – govorio je Hari Vukas, pomoćnik Hajdukova trenera, Igora Tudora, koji se nije pojavio pred novinarima jer je – "izgubio glas vičući za vrijeme utakmice"...

Ni Zagrebov predsjednik i pravi trener, Dražen Medić, također nije došao na konferenciju za novinare, budući da sad delegati utakmica budno paze da pred novinare dođe čovjek koji je i upisan u zapisnik kao trener! U suprotnom, kazna je 1000 kuna, pa je stoga Medićeva desna ruka, Željko Kopić, ponudio svoje viđenje dvoboja: - Odigrali smo taktički korektno i jako dobro prvih pola sata, a onda smo se u završnici poluvremena nesvjesno povukli čuvajući rezultat i primili smo dva gola.

U takvim situacijama utakmica zna otići u suprotnom smjeru, no naši su igrači dobro reagirali u nastavku i ovaj je bod potvrda našeg rada. I Hajduk i mi mogli smo do pobjede, bilo je dosta šansi, no ne smijemo biti nezadovoljni remijem – pričao je Kopić. Doista, često je iskrilo u oba 16-erca, Zagreb i Hajduk stvorili su po sedam-osam prilika, pa su vratari bili vrlo zaposleni. I raspoloženi, iako je Kalinić mogao možda i bolje reagirati kod prvog pogotka Zagreba, kad je s 25 metara opalio najbolji igrač utakmice, kapetan domaćina Josip Jurendić.

I valjda je Medić shvatio da je Jurendić ipak napadač, a ne desni branič, ovaj 27-godišnji nogometaš karijeru je i počeo kao vrlo dobri napadač, a onda je odjednom završio na desnom boku!? Hrabro se Medić sučelio Splićanima s trojicom napadača, isplatilo mu se i to bi trebao biti smjerokaz za daljnje Zagrebove okršaje.

>> 'Nemam što komentirati Medića na klupi, a Zagreb me iznenadio'

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije