Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo igra u Torinu

Zadnja šansa plavih da ne ostanu najgori u Ligi prvaka

27.09.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, GNK Dinamo - Juventus FC. Mario Mandzukic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
07.12.2016.
u 10:22

Juventusu treba pobjeda da bi, bez obzira na rezultat, utakmice Lyon – Sevilla zadržao prvo mjesto u skupini, što nije nevažno za sljedeći krug natjecanja

Dinamo je na svom posljednjem putovanju u ovosezonskoj Ligi prvaka. Dosad se na ta putovanja odlazilo s puno osmjeha, s velikom željom da se nešto napraviti, no svake godine, kako natjecanje ide dalje, tako nestaje i ta euforija.

Pa su plavi u Torino, na megdan s Juventusom otišli bez velikih riječi, svjesni da ta utakmica nema nikakvu natjecateljsku vrijednost za njih, plavi više nisu u kombinacijama za ostanak u Europi.

Na žalost za plave, Juventusu treba pobjeda da bi, bez obzira na rezultat, utakmice Lyon – Sevilla zadržao prvo mjesto u skupini, što nije nevažno za sljedeći krug natjecanja.

Ne bojim se visokog poraza

Doduše, Dinamo motive lako može naći. Jer, još je jedina momčad u ovoj sezoni koja nije osvojila ni bod, a ni postigla pogodak. S 0:13 gol razlikom nije se proslavio, lošiju gol razliku ima jedino varšavska Legija (8:24), ali je zabila tih osam golova i uz to ima i jedan osvojeni bod (u 3:3 susretu s Realom). Uz Dinamo, jedina momčad koja još nije osvojila bod jest Club Brugge, ali s boljom gol razlikom (2:12).

– Znam kakve imamo rezultate i pokušat ćemo zabiti gol danas, stići do nekog boda iako znamo protiv koga igramo. Najvažnije je da izgledamo kao momčad u utakmici s velikim Juventusom. Protiv takvih velikana možete samo dobiti – kazao je trener Dinama Ivajlo Petev, kojeg valjda adrenalin “pere” i na putovanjima na velike utakmice, a ne samo dok utakmice traju. Naime, protiv Rijeke je cijelu utakmicu vodio samo u odijelu iako je bilo jako hladno. I u Torino je otputovao samo u odijelu.

Ako tako copra, neka mu bude, samo protiv Rijeke nije uspio pobijediti.

– Atmosfera u momčadi nakon Rijeke je tako-tako, kad nismo uspjeli dobiti. Analizirali smo utakmicu i mogu reći da smo si sami krivi što nismo pobijedili. Što sve nismo promašili! A onda primili tako naivan gol – dodao je Petev.

Baš 7. prosinca prije pet godina Dinamo je također igrao zadnju utakmicu u skupini Lige prvaka, tada je suparnik bio Lyon, i to je ona ružna utakmica s 1:7 porazom.

– Ne, ne bojim se visokog poraza, očekujem da će moji igrači odigrati s puno želje i htijenja, da ćemo vidjeti dobru utakmicu i nešto napraviti – zaključio je trener Dinama, koji na put nije poveo “kartoniranog” Jonasa, ali je s popisa putnika izostavio Machada i Hodžića.

Znamo kakav je Mandžukić

Plavi su u zagrebačkom susretu s Juventusom izgubili s 4:0, u Maksimiru smo vidjeli i Mandžukića i Pjacu (koji se tada ozlijedio).

– Znamo kakav je Mandžukić igrač, napadač svjetske klase, svi znamo njegove vrijednosti. No, ne bojimo se nikoga, idemo igrati svoju igru, pa vidjeti kamo će nas to odvesti. Istina, protiv Rijeke nismo pobijedili, ali atmosfera je dobra. Sad smo okrenuti Juventusu jer nama je svaka utakmica važna, pa tako i ova u Torinu – dodao je mladi stoper plavih Filip Benković, koji će imati puno posla s napadačima Juventusa, za koga god da se odluči njihov trener Allegri, obrani Dinama neće biti lako. Uostalom, i statistika pokazuje da ni defenzivno Dinamo ne igra dovoljno dobro za ovu razinu nogometa, o ofenzivnom dijelu već smo mnogo toga rekli, odnosno rekli su igrači sami s obzirom na to da im je rubrika postignutih pogodaka prazna.

Komentara 6

ES
esseker71
13:24 07.12.2016.

Kakav god rezultat veceras bio, nista manje necu voljeti Dinamo.

SE
senior
10:52 07.12.2016.

Bolje biti "prvina selu a zadnji u gradu nego biti zadni u selu a u grad nemreš ni prismrditi".

SE
senior
10:48 07.12.2016.

Bolje biti kanta za napucavanje u Londonu, Parizu, Madridu, Minchenu, Torinu i za to dobiti puno, puno nofčeka nego biti kantica za napucavanje u Splitu, Osijeku, Puli, Zaprešiću, Bjelovaru Rijeci i Zagrebu i inim nogometnim mega veli veličinama za crkavicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije