Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dalmatinski derbi

Zadar ispustio 2:0 na Poljudu, Balić i Maglica izvukli Hajduk

Hajduk - Zadar
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
01.03.2015.
u 19:00

Nevjerojatno nemoćno izgledao je Hajduk, posebno prva vedeta i najskuplji igrač Artem Milevski.

Dramatika na Poljudu, Zadar je do 69. minute vodio sa 2:0, ali Hajduk se ipak uspio domoći boda, došao do 2:2.

Na terenu u dresu Zadra Drago Gabrić i Ivan Pešić, na klupi Hrvoje Vejić i Tonči Mujan, Igor Štimac na čelu stožera, pomoćnik mu je Željko Mijač... Sve Hajdukovi ljudi, svaki sa svojom pričom. I zajedničkim nazivnikom - otpisani.

Vejić je pribijen na stup srama, Gabrića se Hajduk odrekao misleći da ne može igrati ozbiljan nogomet, Mujan je maknut jer misle da ima boljih, Pešić nikada nije ni dobio ozbiljnu prigodu, a Mijač je dugo čekao poziv na neku od trenerskih pozicija, ali Poljud ga nije vidio. I na vrhu piramide otpisanih Igor Štimac, kojeg današnji čelnici smiju nazvati samo u tajnosti, da nitko ne zna za to...

To društvo Hajduku je u 18. minuti usred Poljuda imalo vodstvo od 2:0, držalo momčad Stanka Poklepovića u stalnom šahu. Sve do 76. minute kada je Hajduk poravnao na 2:2.

- Igrat ćemo nogomet - danima je Štimac davao isti odgovor na pitanje kako će njegova momčad izgledati u dvoboju protiv Hajduka. I bilo je tako, Zadar se branio u dva bloka, ali izlazio hrabro, bila je to moderna predstava u kojoj je u nekoliko navrata Štimčeva momčad išla u napad "četiri na dva", jednom čak i "četiri na jedan".

Prve prigode imao je Hajduk, u 6. minuti Maglica je pogodio vratnicu, uposlio ga je netko iz Zadrove vezne linije. Dvije minute kasnije Vlašić je ubacio, Maglica bio kratak u trzaju, lopta je otišla uz vratnicu. Nešto kasnije Mezga je šutirao, promašio, Zadar je već tada vodio s 2:0. I to je bilo sve od Hajduka. Stanko Poklepović se nervirao, širio ruke, savjetovao, vikao, ali uspio je dignuti svoje igrače tek u posljednjih dvadesetak minuta.

Štimčeva momčad povela je u 12. minuti. Pušić je poput brzog vlaka oduzeo loptu Milevskom sjurio se na polovicu bijelih, odlično uposlio Gabrića, kojemu nije bilo teško svladati Kalinića. A u 18. minuti Vršajević je nepotrebno srušio Terkeša, Fran Jović nije imao dvojbi oko jedanaesterca kojeg je sigurno realizirao Lovre Čirjak.

Nevjerojatno nemoćno izgledao je Hajduk, posebno prva vedeta i najskuplji igrač Artem Milevski. Netko je dobro primijetio da je bolje izgledao kada je debitirao za Hajduk baš protiv Zadra, tada je dva puta asistirao u pobjedi od 6:0. Šest mjeseci kasnije vedeta Hajduka nije ni malo popravio fizičku spremu. Zamijenjen je u 58. minuti, ljutit je otišao u svlačionicu. Vjerojatno je bio ljut na sebe i ono što je prikazao, jer sve drugo bilo bi pogrešno.

Njegovim izlaskom, odnosno ulaskom Balića Hajduk se probudio. Baš je Balić u 69. minuti smanjio na 2:1. A u 76. minuti Vršajević, koji je bio asistent za prvi gol, ubacio je za Maglicu. Trzaj glavom vratio je Hajduk u igru, Maglica je pogodio za 2:2. Zadar se u tim trenucima raspao, a Hajduk jurišao po pobjedu.

Hajduk je četvrti sa 33 boda, a Zadar posljednji, deseti, sa 17 bodova. Vodeći Dinamo osvojio je 59 bodova.

>>Osijek protutnjao kroz Kranjčevićevu, hat-trick Vojnovića

Komentara 16

DU
Deleted user
19:29 01.03.2015.

"Namistija Mamić" ....valjda se isprepadao Špacinih izjava da je njegovim dolaskom došao i kraj dinamove dominacije.

Avatar feudalac
feudalac
19:49 01.03.2015.

Venecijanci - samo pošteno!? ...I nema veze što Hajduk nema vezeeee....Zvala je igrače Torcida na sjever na razgovor! A kada se igrači nisu drugi put na poziv vratili pred sjevernu tribinu grupa navijača je prijetila igračima skandiranjem._____________- Dobit ćete batine!

Avatar white socks
white socks
19:35 01.03.2015.

Barbić, Pavasović i "njihov hajduk" u suradnji sa Josipovićevim huliganima i SDPom su upropastili Hajduk. Ti bi i "givikt" pokvarili. Dajte im HNS da i njega srede kao i Hajduk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije