Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibalia prvoligaš

Za ulazak u 1. HNL nazovi Stanka Mršića

21.05.2016., Sibenik - Cibalia je novi prvoligas. Vinkovacka je momcad u posljednjem, 33. kolu Druge lige, odigrala 0:0 sa Sibenikom sto joj je bilo dovoljno za ostanak na prvom mjestu i izravan ulazak u Prvu HNL gdje ce zaigrati nakon tri godine.  Photo:
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
23.05.2016.
u 23:15

– Neka ste nam došli. Dolazit ćete i sljedeću sezonu – dočekala nas je ljubazna tajnica Željka

Zaboravljene čari druge lige... To je bilo to. Šubićevac, derbi između Šibenika i Cibalije, domaćima su trebala tri boda za prvu ligu, Vinkovčanima je bio dosta i bod.

– Neka ste nam došli. Dolazit ćete i sljedeću sezonu – dočekala nas je ljubazna tajnica Željka.

U Šibeniku je uvijek lijepo, kavica u čajnoj kuhinji na stadionu ima posebnu draž. I Stanko Mršić, prekaljeni lav hrvatskih travnjaka, došao je do čajne kuhinje.

– Odakle vi? – dočekali smo Mršića.

– Ne daju mi u svlačionicu, suspendiran sam jer sam igračima dodavao bocu vode na teren i sad ne smijem voditi utakmicu.

Završnica poput Boltove

Sastanak uoči utakmice održao je u autobusu.

– Znao sam da me neće pustiti, to je vjerojatno Kula (Šibenčanin Ante Kulušić, važni čovjek HNS–a) smislio – smijao se Mršić.

U dva navrata vodio je Šibenik, u drugoligaškim turbulencijama umalo je opet došao na Šubićevac. Ali, na klupi Cibalije zamijenio je Miroslava Bojka.

– Bilo je nekih poziva – otkrio je Mršić koji je od 1993. godine trener i vodio je niz klubova po Lijepoj Našoj ne pitajući je li riječ o prvoj, drugoj ili trećoj ligi.

Kako reče kolega s radija Srđan Fabijanac, “zovi Mršića za prvu ligu”. Možda ga je i Šibenik trebao nagovoriti pa danas, u čekanju dva dvoboja s Istrom 1961 za popunu prvoligaškog društva, ne bi razmišljao o smjeni Krešimira Sunare. Ovako je Mršić usred Šibenika izvukao 0:0, u finišu koji je odradio poput Usaina Bolta pretekao je Šibenik koji je Cibaliji bježao više od deset bodova.

A na samoj utakmici Mršić je priredio spektakl. Smjestio se na suprotnoj strani od svoje klupe, dozivao igrače, a na poluvremenu se spustio do ograde uz svlačionicu.

– Mišiću, slabo igraš. Hajde, budi bolji, moraš trčati. Frane (Vitaić, kapetan Cibalije, nap.a.), dođi ovamo, zatvarajte sredinu – kao u košarkaškom time-outu Mršić je okupio svoje igrače uz žicu.

Na klupi Cibalije bio je Siniša Sesar, ali i on je isključen u 18. minuti, pa su prije kraja utakmice isključeni i pomoćnici Vranjić i Stepić. Mršić je držao otvorenu liniju s klupom. Cibalija je do prve lige došla s devet igrača na terenu i fizioterapeutom u ulozi trenera – samo on nije bio isključen, igralo se 105 minuta, ali Šibenik nije uspio zabiti. Sudac Jelenčić produžio bi još koju minutu, ali lopta u mrežu nije mogla. Guranje, svađanje, simuliranje, psovanje, svega je bilo, a devedeset posto sudačkih odluka bile su za Šibenik.

– Ovo je neviđeno suđenje, krađa kakva nije viđena u Hrvatskoj – nekome je na mobitel objašnjavao predsjednik Cibalije Ante Gagro.

Kiseli smiješak

Dok je pričao, iza leđa mu je bio povjerenik za suđenje Dušan Kukić. Obojica su se kiselo nasmijala kad su im se pogledi susreli.

Veliko slavlje Vinkovčana i tuga Šibenčana. Cibalia se vratila i ušla u probleme zbog novaca, a i Šibenik će prođe li Istru. Takva je hrvatska nogometna zbilja.

– Valjda će se naći neki novac – zaključio je Mršić.

Komentara 1

1K
100%kaj
11:16 24.05.2016.

Tako je I u Zadru, I u splitu I u svim dalmatinskim gradovima. A novinari to skrivaju I takve divljake nazivaju navijačima I klubovima. Bravo Cibalija!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije