Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premije HNS-a

Za pobjedu nad Islanđanima igračima po pet tisuća eura

Reprezentacija trening
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
14.11.2013.
u 09:31

– Moram odmah reći da nitko od igrača uopće ne pita za novac. Svjesni su koliko su uprskali u ovim kvalifikacijama i njihov je najveći motiv plasman na SP – kaže Damir Vrbanović

Cjenik za kvalifikacijske utakmice zasad ostaje nepromijenjen: reprezentativci bi za pobjede nad Islanđanima inkasirali po 5000 eura.

– Moram odmah reći da nitko od igrača uopće ne pita za novac. Svjesni su koliko su uprskali u ovim kvalifikacijama i njihov je najveći motiv plasman na SP – kaže izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović ostavljajući mogućnost da šef Kuće nogometa Davor Šuker “podeblja” premije za doigravanje budući da se radi o utakmicama od vitalnoga interesa za Savez.

Za plasman bar 9 milijuna

Plasira li se Hrvatska na SP u Brazil, omjer zarade dijelio bi se 60:40 posto u korist Saveza iako je Šuker svojedobno tražio podjelu 70:30. Nije prošlo...

Inače, Fifina nagrada za sudjelovanje na prošlome SP-u bila je devet milijuna dolara: milijun za participiranje u skupini te dodatnih osam nakon eliminacije u prvom krugu. Tada je ukupni nagradni fond bio 420 milijuna dolara, a sada će biti 454 milijuna što će, dakle, povećati iznose koji će se dijeliti savezima.

– Fifin cjenik zapanjujuće je mali u usporedbi s Uefinim nagradama, primjerice u Ligi prvaka – kaže Vrbanović.

Za usporedbu, Dinamo je u svojoj prvoj sezoni Lige prvaka zaradio 7,2 milijuna eura, što je više nego što bi HNS dobio od plasmana u Brazil.

Vrbanović je svakodnevno u kontaktu s Islandskim nogometnim savezom i dobiva informacije da se vremenski uvjeti nisu dramatično pogoršali.

– Riječ odgoda nitko nije spomenuo. Teren je pokriven, zaštićen od eventualnih padalina i bit će otkriven samo za naš trening dan uoči utakmice te odmah nakon njega ponovno pokriven. Islanđani na tom terenu uopće neće vježbati, nego samo na umjetnoj travi u dvorani – dodao je Vrbanović.

Dvojica ozlijeđenih

Novinari na Islandu pitali su predsjednika saveza Geira Thorsteinssona može li se dogoditi da se utakmica u slučaju vremenskih nepogoda igra u nekoj drugoj zemlji, no on je to odmah odbacio.

Dvojica islandskih reprezentativaca, Aron Einar Gunnarsson iz Cardiff Cityja i Emil Hallfredsson iz Verone, zamijenjeni su protekloga vikenda zbog ozljeda. Ni Larsu Lagerbäcku nije lako...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije