Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Za hrvatskog Lamparda u utrci su Arsenal, Liverpool, Inter i Atletico

Marcelo Brozović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.10.2014.
u 10:00

Već su odbijene ponude milanskog Intera i madridskog Atletica! Španjolci su dosad bili najuporniji, ponudili su nakon SP-a pet milijuna eura za nadarenog veznog igrača, no Zdravko Mamić ih je odbio.

Kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske i Azerbajdžana definitivno su potvrdile da je Marcelo Brozović (22) nova vrijednost hrvatskog nogometa, donosi novi tjednika Max!. Izbornik Niko Kovač beskrajno mu vjeruje, a Brozović je dobrim igrama i lijepim pogotkom Azerima uzvratio izborniku ukazano povjerenje. Brozović je tako, dvije godine nakon dolaska u Dinamo, ostvario dječačke snove i neprijeporno je u ovom trenutku Dinamov najtraženiji igrač.

U Maksimir je stigao iz Lokomotive, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2012., nakon Dinamova ulaska u Ligu prvaka preko Maribora. Tada je trener Ante Čačić otpisao Leku i Pokrivača i pojavio se deficit u veznom redu. Iako je Brozović trebao potpisati za plave mjesec dana ranije, taj je transfer stopirao igračev otac, koji je imao prevelike zahtjeve. No, “prosvijetlio” se nakon Dinamova ulaska u Ligu prvaka i Marcelo je potpisao sedmogodišnji ugovor...

Dobar strijelac u mladoj vrsti

U prvoj sezoni nije se baš naigrao, kod trenera Krunoslava Jurčića češće je bio na klupi ili na tribini, nego na travnjaku. No, kad je momčad preuzeo Zoran Mamić nakon lanjskog 0:2 poraza u kvalifikacijama za ulazak u Ligu prvaka protiv bečke Austrije u Zagrebu, Brozović je već na uzvratu u Beču bio u udarnoj postavi, zabio je i prekrasan prvi gol i od tada mu je karijera krenula željenim smjerom.

Nije ga omela ni dvomjesečna zimska stanka zbog teže ozljede (prijelom metatarzalne kosti) i na proljeće je bio jedan od najboljih Dinamovih igrača pa ga je izbornik Niko Kovač odveo na SP u Brazil. Igrao je zadnjih pola sata na otvaranju protiv Brazila (zamijenio je Kovačića), a na utakmicama s Kamerunom i Meksikom nije ulazio u igru. No, u početnoj je postavi bio na sva tri kvalifikacijska ogleda za odlazak na Euro, protiv Malte, Bugarske i Azerbajdžana...

– Marcelo je bio treći strijelac Europe u kvalifikacijama za odlazak na Euro mladih reprezentacija do 21 godine, zabio je na sedam utakmica sedam golova! To je svakako bila viza za ulazak u A reprezentaciju – kaže Brozovićev menadžer, Miroslav Bićanić.

Iako je sad “na štihu”, Bićanić nije želio previše hvaliti svog pulena, niti govoriti o brojnim ponudama koje stižu na njegovu i Dinamovu adresu. Treba odmah naglasiti da će Brozović otići u inozemstvo tek ako i Dinamo i on budu zadovoljni, ne može se dogoditi da jedna strana ostane “kratkih rukava”!

– Točno je, svaku potankost u vezi možebitnog transfera dogovarat ćemo s klubom. To je najpoštenije i jedino ispravno – ističe Bićanić.

Odluka u Londonu

Mnogo je velikih europskih klubova iznimno zainteresirano za Marcela, a već su odbijene ponude milanskog Intera i madridskog Atletica! Španjolci su dosad bili najuporniji, ponudili su nakon SP-a pet milijuna eura za nadarenog veznog igrača, no Zdravko Mamić i Miroslav Bićanić s osmijehom su samo odmahnuli rukom i odbacili taj “sitniš” – Mamić je bio nezadovoljan visinom odštete, a Bićanić ponuđenom plaćom igraču!

Posljednje informacije govore da je najzainteresiraniji Arsenal, no konkretnih razgovora još nije bilo. Javljaju se i neki drugi engleski klubovi, navodno je “zagrizao” i Liverpool, no sve će biti jasnije nakon 12. studenoga i prijateljske utakmice Hrvatska – SAD u Londonu! Tih bi se dana, naime, Bićanić trebao susresti s predstavnicima zainteresiranih klubova i nakon otvorenih razgovora pojavit će se i konkretne informacije.

Hoće li Brozović već u zimskom prijelaznom roku napustiti Maksimir? To je zasad u sferi nagađanja, dođe li “nemoralna ponuda”, teško je igraču reći ne! Ali, Dinamov je stav zasad ovakav: prezimi li se u Europskoj ligi, Mamić će učiniti sve da zadrži igrača u klubu barem do ljeta! U suprotnom, oproste li se plavi s Europom prije Božića, tada će i Dinamo biti fleksibilniji u pregovorima oko zimskog transfera...

Iako su neki treneri gurali Brozovića na bok (!?) te na zadnjeg veznog, ipak se najbolje osjeća kao “slobodnjak” na desnoj strani veznog reda. To nam je i Marcelo rekao, naglasivši da mu je igrački uzor – Frank Lampard, a najdraži mu je europski klub Chelsea. Od liga petice preferira Primeru, najviše bi volio živjeti i igrati u Španjolskoj.

Srednju školu nije završio...

– Da, u drugom sam se razredu ispisao iz škole. Trenirao sam dva puta na dan i nisam stigao još ići i u školu. Dosad se pokazalo da je to bila dobra odluka, ali ipak planiram uskoro završiti srednju školu – rekao je Brozović, koji slobodno vrijeme provodi družeći se s prijateljima igrajući pikado i biljar, a k tome je i česti posjetitelj društvenih mreža.

>> Wenger za Brozovića nudi 8,5 milijuna eura, Mamić ga još ne pušta!

>> Brozović korak bliže Arsenalu, pregovori u studenom u Londonu

Komentara 4

FI
Fisherman
11:18 19.10.2014.

A sta da kazem osim ono sto se neda pobiti-danas je Mamic vjerojatno najbolji menađer u ovom djelu svijeta. I ja bi to radio da sam tako sposoban-ali ocito nisam, pa zato on neka radi sto najbolje zna, a jaa cu ono sto ja najbolje znam. Svaka mu cast sto je iz posrnulog sportskog kolektiva (nakon odlaska Canjuge) napravio najuspjesniji klub na Balkanu i sire.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:18 19.10.2014.

Idi u Atletico, oni igraju muski nogomet. Liverpool trenutno ne igra nista, u Italiji hrvatski igraci propadaju, a Arsenal ima puno takvih igraca kao Brozovic.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
10:42 19.10.2014.

Bude kao svoj na svome duša, šeg i gazda hrvatske nogometne svetinje gospon Zdravko ponovo napravil odličan posao sa ovim Marcelom Brozovićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije