Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefina ljestvica

Za dvije sezone pola HNL-a igralo bi u europskim natjecanjima

Dinamo - Vardar
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/9
25.07.2016.
u 09:40

Uoči nove sezone hrvatski klubovi bili su uspješni u dosadašnjim kvalifikacijama sa šest pobjeda i dva remija. Hrvatska je na ljestvici preskočila Rumunjsku u borbi za 15. mjesto

Hrvatska je trenutačno na 15. mjestu Uefine ljestvice nacionalnih koeficijenata koja donosi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2018./19.

Uoči nove sezone hrvatski klubovi bili su uspješni u dosadašnjim kvalifikacijama sa šest pobjeda i dva remija. Hrvatska je na ljestvici preskočila Rumunjsku u borbi za 15. mjesto.

Hajduk je napravio dobar posao izbacivši u 2. pretkolu Europske lige rumunjski Iasi. No ovaj tjedan i ostali rumunjski klubovi Astra Giurgiu, Steaua, Pandurii i Constanta ulaze u natjecanje. Rijeka u pohod na Europu kreće iz Istanbula.

Ipak, Austrija se čini najopasniji protivnik u borbi za 15. mjesto. Salzburg, te bečki Rapid i Austrija njihova su tri europska aduta. A Admira Wacker je od prvog pretkola Europske lige nanizala tri pobjede i remi, te ima isti učinak kao i Lokomotiva.

Osim Rumunjske i Austrije u borbi za 15. mjesto još su Bjelorusija i Švedska. Do nacionalnog koeficijenta se dolazi tako da se zbroje osvojeni bodovi svih klubova (pobjeda u skupinama dva boda, remi jedan bod; pobjeda u pretkolima jedan bod, remi pola boda) te se konačni zbroj podijeli s brojem predstavnika.

Uspije li Hrvatska zadržati 15. mjesto na ljestvici nacionalnih koeficijenata, za dvije sezone imali bi dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka i tri kluba u kvalifikacijama Europske lige. Znači pola HNL-a igralo bi u Europi.

Komentara 11

ZO
zoom
10:00 25.07.2016.

i onda će orYUnaši opet isto: HNS lopovi, šuker lopov, mamić lopov i bla bla bla

LJ
LJU39
15:46 25.07.2016.

ima jos puno neozbiljni ljudi u hrvatskoj pa se dobrim rezultatima rugaju i nimalo skromni ni realni gdje mi zivimo i da je hrvatskoj liga petice nemoguce jer smo mala drzava..bravo hr nogomet.

Avatar tripadvisor85
tripadvisor85
11:42 25.07.2016.

Everton protiv Slaven belupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije