Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skromni genij

Za naslov u Kataru Xavi će se boriti sa Cicom Kranjčarom

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.05.2015.
u 22:22

Gracies, Xavi! 
S tim natpisom na prsima igrači Barce igrali su protiv Deportiva

Ćao!, rekao je Xavi društvu u Barceloni. Kapetana (35) je iz prve momčadi ove sezone izgurao Ivan Rakitić (27), te se on, skroman kakav je, povukao u tišini. Odlučio je potražiti sreću u Kataru.


Leti jeftinim Easy Jetom

Zašto baš tamo?

– Prodao si se! Potkupili su te milijunima isti oni koji su pod sumnjivim okolnostima dobili SP 2022. – kažu kritičari, no razlog je drugi.

– Moj je cilj vratiti se u Barcelonu kao trener. A u Kataru ću igrati, ali i učiti trenerski zanat – kaže Xavi. Savjet o odlasku u Katar dao mu je prijatelj i bivši šef Josep Guardiola (44), koji je i sam na zalasku karijere igrao na Arapskom poluotoku te tamo proučavao trenerski zanat. Da ga je dobro proučio, zna i Xavi sam. Novac nije razlog. Skromnom geniju, čarobnjaku veznog reda, obitelj je oduvijek bila na prvome mjestu. Jednom zgodom odbio je 100 tisuća dolara koje je mogao zaraditi za samo jedan dan, da se pojavio na nekom događanju u Kazahstanu. No, draže mu je bilo dan provesti sa suprugom novinarkom koja prati modu. O kakvom se čovjeku radi opisuje i anegdota s linije EasyJeta, između Barcelone i Ženeve, čiji su putnici za vrijeme turbulencija govorili:

– Ne brinite se, bit će sve u redu, pa Xavi je u našem zrakoplovu!

Čovjek je letio niskotarifnom kompanijom za par eura te strpljivo čekao s prijateljima u redu koji nisu imali europske putovnice. Ima plaću 1,4 milijuna kuna tjedno, 200 tisuća kuna svaki dan... Pa tako godinama. Nakupilo se, ali novac ga nije promijenio.

– Meni je obitelj sve. Prije nego što sam se oženio, živio sam s ocem, majkom, braćom i bakom u kući, imao sam u njoj svoju sobu. I krevet koji nije baš bio velik. Ja bih došao s treninga, sestra bi na katu učila, mama bi kuhala ručak... Svi bismo obavljali svoje zadatke – pričao je Xavi.

– Doma je on samo jedan od braće, jedino je razlika kad izađemo s njim van. Tada nas svi zaustavljaju – ispričao je Xavijev brat.

Tandem iz snova

Susrest će se u Kataru i s Cicom Kranjčarom, koji vodi Al Ahli, klub za koji je igrao Pep Guardiola, a novi Xavijevi šefovi u Al Saddu, za koji je igrao i Raul (37), u vezu žele dovesti i - Andrea Pirla (36)! Ambiciozno društvo.

>>Deportivo se spasio remijem u Barceloni, Atletico i Valencia u LP

Komentara 5

HR
hrvatin
23:25 23.05.2015.

Sretno genijalcu!

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:36 24.05.2015.

Ma frajer je škrt, a ne skroman zato ima tolko para, a kaj se tiče da je otišel u Qatar da bi postao trener i tamo uči onda je bolje trebal otići u MLS u Ameriku jer se tam ipak igra malo bolji nogomet pa bi više naučil kao trener ali u pitanju su pare to je sve !!!!

MA
mamunamegalo
12:03 24.05.2015.

sa cicom nema šanse u ispijanju flaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije