Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRO POJAČANJE

Wilsona najavili kao ključnog u Sportingu, a on je već bio u Zagrebu

Wilson Eduardo
Foto: Sporting
22.07.2014.
u 15:15

Sporting ga nije puštao jer mu je sjajno krenulo, no Mamić je imao argumente.

Dinamo je povećao svoju koloniju Portugalaca, sad ih je pet u prvoj momčadi. Naime, od jučer u Dinamu trenira Wilson Eduardo, dojučerašnji igrač Sportinga iz Lisabona koji se tako priključio Eduardu Carvalhu, Pintu, Machadu i Goncalu. Da, plavi još imaju i Limu, koji je u B momčadi.

Danko Đikić tako je očito pronašao još jednog igrača iz svoje "radionice" i centrirao ga plavima.

S Mamićem u avionu

Jer, Portugalci su se pokazali kao dobar izbor, profesionalci su, lako se prilagođavaju. A svakom sljedećem lakše je doći kad zna da su mu ovdje sunarodnjaci. Uostalom, ne treba dvojiti da se Wilson Eduardo čuo s njima, kako se dobro raspitao o Hrvatskoj, Zagrebu i Dinamu. A to znači da je dobio pozitivne signale i zato je i on kod Sportinga tražio da ga pusti u Dinamo.

Wilson Eduardo velik je zalogaj za Dinamo, zasad je stigao na jednogodišnju posudbu. I to jedva. Sporting ga nije želio pustiti jer je odlično odradio pripreme, počeo je zabijati golove na svakoj utakmici i željeli su ga zadržati.

– Kad sam bio s njim u zrakoplovu za Zagreb, čitao sam njihove troje novine i svi su ga u susretu s Benficom, koji se igrao u nedjelju navečer, označili kao glavni adut Sportinga – objasnio je Zdravko Mamić, koji je očito Sportingu pokazao jake argumente, a znana je njegova moć uvjeravanja.

Dobri poznavatelji situacije u Sportingu kažu da će, odluči li Dinamo otkupiti njegov ugovor, morati platiti mnogo.

I zato je plavima sada još važnije ući u Ligu prvaka, zaradilo bi se desetak milijuna eura pa bi se pokrili dosad uloženi milijuni eura u momčad, a bilo bi i za otkup ovog igrača koji ima godinu dana da dokaže da vrijedi nekoliko milijuna eura. Uostalom, tržišna mu je vrijednost 4,5 milijuna eura.

Kako bilo, novi je igrač u nedjelju sletio u Zagreb. Jučer ujutro obavio je liječničke preglede, uredno ih je prošao i već poslije podne trenirao u Maksimiru.

– Za nas je dobro što je u trenažnom procesu, dva je tjedna radio sa Sportingom. Nije to dovoljno, ali lako će se uključiti u rad s momčadi. Dok se mi vratimo iz Litve, on će obaviti tri treninga s našim kondicijskim trenerom Ivanom Štefanićem, koji zbog toga nije išao s momčadi na put – kazao je Zdravko Mamić.

Može i na krilo

Novi plavi Eduardo (24) prošao je nogometne škole Porta i Sportinga pa je igrao po posudbama, a prošlu sezonu odigrao je u Sportingu (20 utakmica i tri gola). Primarno je središnji napadač, ali je odličan i kad napada s krila, a to je Dinamu važno jer Soudani nije imao odmora, Fernandes je do daljnjeg oporavljenik.

U Dinamu kažu da je do kraja prijelaznog roka još više od mjesec dana i kako je još sve moguće. I ne treba čuditi bude li još novih igrača, u ovom trenutku prate dva Argentinca, od kojih je jedan stoper.

>>Dinamo je na transfere potrošio više nego velikani Inter, Milan, Lazio, Lyon, Ajax...

>>Dinamo s Portugalcima pokušava što nije uspio s Brazilcima i Argentincima

Komentara 3

WE
westsideZG
17:35 23.07.2014.

Logika je jednostavna.Ako zelis igrati u Europi i postici malo bolji rezultat moras imati kvalitetne strance.Dobar primjer je Shakhtar,Ukrajinaca ima oko 50M a dok nisu poceli stizati dobri strani igraci u Europi su bili dosta losi.Dinamu jos jedino dobar trener (stranac)

RA
rasimcanaj
18:15 22.07.2014.

Hrvati se prodaju a stranci se kupuju .......tesko mi je shvatiti tu logiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije