Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadovoljan sezonom

Vukojević: Kovač me nije otpisao za SP, već sam bio na testiranju

ognjen vukojević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
20.12.2013.
u 10:10

- Kovač zna što mogu i ne vjerujem da bih samo tako lako mogao ispasti iz tog elitnog kruga.

Željno je naš reprezentativac Ognjen Vukojević dočekao odmor i odmah je iz Kijeva došao u Zagreb. A u petak u Bjelovaru, u krugu obitelji, slavi 30. rođendan.

– Baš sam se poželio druženja s najdražima. Sezona je bila naporna, nisam imao ljetni odmor i ovu smo jednomjesečnu stanku (do 14. siječnja, nap. a.), svi u kijevskom Dinamu jedva dočekali. Loše smo krenuli, no tijekom jeseni uhvatili smo pravi ritam i zadovoljavajuće okončali polusezonu. Prezimili smo u Europi, igrat ćemo s Valencijom u šesnaestini finala Europske lige, a u nastavku ukrajinskog prvenstva potući ćemo se sa Šahtarom za naslov, koji ima pet bodova više – kaže Vukojević.

70 posto utakmica

U kakvim ste odnosima s trenerom Blohinom?

– Sad je sve u redu. Odigrao sam jesenas oko 70 posto utakmica i zadovoljan je.

Ali, nije vas bilo na utakmicama s Islandom za odlazak na SP, izbornik Niko Kovač nije vas pozvao. Strahujete li za svoj status?

– Ne, ne strahujem, siguran sam da Kovač računa na mene. Zanimljivo, igrali smo u paru kao zadnji vezni igrači na njegovu reprezentativnom oproštaju 2008. godine protiv Ukrajine u Harkivu (0:0). Uostalom, bio sam prije nekoliko dana na kondicijskom testiranju u Zagrebu, izbornik je pozvao igrače na koje računa za SP u Brazilu i bio sam među njima – kaže Vukojević i nastavlja:

Žao mi je Joea...

– Ipak su iza mene 53 utakmice za Hrvatsku, sedam godina sam reprezentativac. Kovač zna što mogu i ne vjerujem da bih samo tako lako mogao ispasti iz tog elitnog kruga. A protiv Islanda nisam igrao zato što zbog žutih kartona nisam imao pravo igrati u prvoj utakmici, a Niko nije želio previše mijenjati momčad za uzvrat. Najvažnije je da je sve dobro završilo, jedino mi je žao prijatelja Šimunića kojeg neće biti s nama na SP-u, a znam koliko je to želio.

Ždrijeb skupina?

– Dalje idemo Brazil i mi! Iskusna smo momčad i to će presuditi u okršajima s Kamerunom i Meksikom.

Jesenas je pričalo da ćete se već ove zime vratiti u zagrebački Dinamo, s kumom Eduardom. Ima li što nova u tome?

– Dinamo će mi uvijek ostati najveća ljubav. Jednog ću se dana sigurno vratiti, ali sad to ipak nije moguće, imam ugovor s Kijevljanima do ljeta 2015. i znam da me sad ne žele pustiti. Ali, na ljeto bi to mogla biti realna opcija – kaže Vukojević.

Komentara 2

Avatar jure23
jure23
10:28 20.12.2013.

vukojević zaslužuje da igra, uvijek je imao srce i muda da ide tamo gdje nitko nije, davao je cijelog sebe, ogi samo naprijed

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
10:43 20.12.2013.

Jedino kaj Vukojević može igrat a da konstantno nije na rubu drugog žutog ili direktnog crvenog (jer pretpostavljam da prvi žuti već ima) je zadnji vezni. No, to ne zna igrat, tak da je načelno nepotreban. U fazi obrane radi prekršaje na razini slobodnjaka, a u fazi napada ili ne služi tandemu veznjaka ili im smeta. Ak je brzina u pitanju uvek može probat s polumaratonom, a ak je borbenost u pitanju uvek se može u tri vjutro namerit solo na jedno petoricu pravih štemera pa nek se bori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije