Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR - HAJDUK

Vukas: Neće biti popusta za mog cimera Igora Štimca

Hari Vukas
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
03.05.2015.
u 08:10

- Očekujem pravu utakmicu, puno gledatelja, dobru atmosferu - kratko će Štimac.

Sjećanje se vratilo tamo na početak 90-ih, na posljednju sezonu YU lige. Mlađahni Hari Vukas ulazio je u prvu momčad Hajduka, a tamo je kapetan bio Igor Štimac.

- Rapaić, Mornar, Erceg i još par nas mlađh upadali smo u prvu momčad. Igor je bio kapetan, za te dane veže me ugodne uspomene. Kasnije smo bili zajedno u momčadi u Hrvatskoj ligi, igrali skupa u sezoni kada je Hajduk igrao povijesne utakmici u Ligi prvaka u sezoni 1994/95. Jedno vrijeme Štimac i ja smo bili i cimeri - kaže Vukas.

I sada cimeri imaju međusobni dvoboj, iznimno važan, posebno za Zadar, koji se bori za ostanak u ligi.

- To što smo bili cimeri nema veze, neću imati popusta prema njemu. Naše prijateljstvo je jedno, a utakmica drugo. Za Zadar me vežu ugodne uspomene i kao igrača, bio sam tamo na posudbi šest mjeseci. Zadru želim da ostane u ligi, iskreno mu želim sve najbolje. Ali, sve te želje neka se ostvare nakon našeg dvoboja - kazao je Vukas.

Igor Štimac uzvratio mu je istim željama. Drago je nekadašnjem izborniku Hrvatske, koji se nada da će zadarsku misiju uspješno privesti kraju, što je Vukas dobio svoju prigodu.

- Hari je krasan momak, odličan čovjek. Bio je odličan igrač, ali pustite ta vremena. Smatram da je odličan izbor Hajduka za poziciju trenera. Bit će mi zadovoljstvo susresti se s njim - rekao je Štimac.

Nije se Zadrov trener želio upuštati u prognozu utakmicu. Svjestan je da Zadar protiv Hajduka i Dinama svoju prigodu može tražiti u nekoj kontri, ludom danu...

- Očekujem pravu utakmicu, puno gledatelja, dobru atmosferu - kratko će Štimac.

Vukas, unatoč dvije pobjede zaredom, nije upao u zamku euforije. Još uvijek je Hajduk bodovno jedna od lošijih momčadi proljeća u Hrvatskoj ligi. Trener bijelih svjestan je da bi bilo kakvo opuštanje moglo biti kažnjeno.

- Štimac je dolaskom u Zadar napravio puno dobrih stvari, napravio kompaktnu cjelinu u kojoj je dosta iskusnih igrača poput Ješe, Krstanovića, Hrgovića. Protiv Zagreba je Zadar izgledao loše, ali sve zajedno, u ovom dijelu sezone, pokazali su da imaju stabilno. Mogu biti nezgodni, posebno preko Ćirjaka i Pešića. Znam, gori im pod nogama, ali mi smo u svojoj priči, svojim željama. Uopće ne dvojim da će to biti teška utakmica - rekao je Vukas.

>> Igor Štimac: Ostao bih ako Grad osigura 10 milijuna kuna

Komentara 3

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:20 03.05.2015.

Piše drug Maršić da protiv Dinama i hajduga mogu tražiti jedino koju kontru haha Koga misle pobijediti ako ne mogu Osliće ??????? Samo se bojim da se već zna tko će ovu utakmicu dobiti , ono pošteno na hajdugov način .

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
16:10 03.05.2015.

Neće biti popusta za cimera Igora Štimca osim ako se ne dogovore drugačije radi kladiteljskih poslova, zadača i profita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije