Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK - KARLO LEDINSKI

Vrijeme je da Mamići odu iz hrvatskog nogometa

Zdravko Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
11.02.2016.
u 12:51

Da je toliko moralan i odgovoran, onda bi ostavku dao i na mjesto dopredsjednika HNS-a. Ali, to ne želi.

Sa suznim očima Zdravko Mamić je obznanio: “Dajem ostavku na mjesto izvršnog predsjednika Dinama! To činim tako da klub u koji se zaklinjem neometano može ići naprijed”.

Naivni pomisliše da se dogodilo nešto revolucionarno u Dinamu, no bila je to još samo jedna finta Zdravka Mamića, koji će odsad u Dinamu biti – savjetnik! U stvarnosti, promijeniti se neće baš ništa, jer može si Zdravko dodijeliti i funkciju čistačice, ali će i dalje biti jedini stvarni šef. Bez brige, svih 265 lojalnih zaposlenika kluba i dalje će mu se obraćati sa šefe. Funkcije su samo stvar interpretacije, uostalom, Reno Sinovčić godinama je vedrio i oblačio u NK Zadru iako je na papiru bio samo vanjski suradnik.

Odluku o “odlasku” iz maksimirskog kluba Zdravko Mamić je objasnio time da ne želi da se zbog njegovih uskočkih istraga uz Dinamo vežu negativne konotacije. No, da je toliko moralan i odgovoran, onda bi ostavku dao i na mjesto dopredsjednika HNS-a. Ali, to ne želi, jer tako bi izgubio moć prvog čovjeka hrvatskog nogometa. Mamić se često hvali da redovito daje plaće 265 zaposlenika kluba. I svaka mu čast na tome, no u obraćanju javnosti zaboravio je dodati da mu jednak iznos (265), ali u milijunima kuna, na teret stavlja USKOK u tri odvojene istrage.

Dinamo je zbog braće Mamić posljednjih godina često klub apsurda. Primjerice, jedini je klub u povijesti čiju je utakmicu Lige prvaka vodio čovjek koji je dva tjedna prije toga bio u zatvoru. Možete li zamisliti da Guardiola, Mourinho ili Bilić ostanu na klupi iako su završili u zatvoru? Zoki, naravno, i ne pomišlja na odlazak s klupe. Zaboravimo li čak i sve istrage u kojima su “glavni negativci”, Mamići bi trebali reći zbogom Dinamu i hrvatskom nogometu iz jednog drugog, važnijeg razloga.

Od Dinama su napravili klub bez identiteta, klub koji nikada nije bio toliko otuđen od puka. Danas je u Zagrebu gotovo nemoguće sresti dijete u Dinamovu dresu. A i gole brojke sve pokazuju – stadion se ne napuni čak ni na utakmicama protiv Bayerna i Arsenala, a na ligaške utakmice dolazi 500 navijača. 

>> Mamić: Ostajem li u HNS-u? Naravno da ostajem!

>> Zdravko Mamić više nije izvršni predsjednik Dinama! 'Ovo sliči slučaju Sanader'

>> Paradna ostavka budućeg savjetnika

Komentara 80

PO
PowerPoint
14:21 11.02.2016.

Šteta što hajdukovac Karlo Ledinski nije "naglasio" kako hajduk godinama ne plaća režije, kako godinama posluju s minusom na računu dok su zbog istog razloga ugašeni Varteks, Šibenik izbačen u drugu ligu, Osijek na konopcima, kako su u suradnju s komunističkom vlasti iscenirali sramotu sa svastikom na poljudu....Ledinski, ti si sramota hrvatskog novinarstva!

KR
kruti
13:26 11.02.2016.

TKO je taj ledinski???

DI
dinamojavolim1
13:25 11.02.2016.

karlo a di su jucer ti "spasitelji" dinama???koliko ih je bilo u zapresicu?? kazes klub bez identiteta??a sta si ti karlo??dal si se sjetio koji put napisati clanak o uspjesima klinaca iz tog kluba bez identiteta??ne pricam o cileancima nego mladjim klincima.. da si pravi novinar znao bi da su prosle godine klinci 2002 godiste bili na turnirima u moskvi,maleziji,njemackoj i austriji i naravno svugdje su medju najboljima...mozda da se sjetis napisat kakva je bila dinamova skola prije mamica?koji je to igrac izaso iz dinamove skole??? bas mi je drago sta je mamic dao ostavku,znas zasto???zato sta cemo opet biti prvi a vi cete morat trazit novog krivca... a ovi antimamicevci tj. "veliki" navijaci dinama kak se sami nazivaju,kad njih 300 pocne punit stadion...uhh kakva ce to biti atmosfera,kad opet pocnu stizat kazne iz europe,dok im opet netko ne zasmeta pa opet pocnu bojkotirat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije