Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brbić sasvim otvoreno

Vrh HNS-a mora otići! Sustavno nas oštećuju i ignoriraju!

Marin Brbić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
14.11.2015.
u 16:37

– Odlično se razvija situacija s Balićem i Vlašićem, doveli smo se u stanje da neke ponude možemo i odbiti. Nije mi žao što ljetos nismo prodali Balića. Straha za budućnost nema.

Kao da je vrijeme stalo, prije oko godinu dana u uredu Hajdukova predsjednika zatekli smo Marina Brbića s hrpom papira o dvostrukim mjerilima oko kazna HNS-a. Novi posjet Brbiću, ured je još prenatrpaniji dokumentima, ispred njega hrpa zapisnika. Pokazuje nam jedan za drugim.

– Nema odustajanja. Hrvatska liga je naša liga. Vidite kako kažnjavaju Hajduk, a kako Dinamo. To je strašno, ne znam kako to objasniti, postao sam dosadan sam sebi. Tome očito nema kraja. Zadnja je kazna bila 72 tisuće kuna, Vlajčević nas je ove sezone kaznio s više od 200 tisuća kuna. Ali bit ćemo dosadni, prokazivat ćemo iz dana u dan sve ono što nije dobro – kazao je Brbić.

Autokratsko ponašanje

Posebno je nabrušen na delegate, na ono što piše u zapisnicima. Po tome se najbolje vide kriteriji. U izvještaju s utakmice Dinamo – Istra, koji potpisuje Ante Vučemilović, jasno stoji da je "bilo nazočno 1232 gledatelja koji su korektno i sportski bodrili domaću momčad, izuzev nekolicine gledatelja sa sjeverne tribine koji su u 42. minuti neprimjereno skandirali". U izvješću HHO-a s iste utakmice izričito se navodi "u 43. minuti pjevaju Hrvatska mati, Srbe ćemo klati", u 45. minuti skandiraju "Ubij, ubij Srbina", a u produžetku poluvremena "SDP pederi, nogomet ste sjebali". U 91. minuti skandiraju "Istra, Istra puna si komunista", dok u 92. minuti skandiraju "Istarske pi..e". Hajduku najviše smetaju različiti kriteriji.

– Dvije su stvari bitne. Delegati ne rade svoj posao kako treba, jer na utakmici Hajduka delegat sve uredno evidentira, a na utakmici Dinama delegat Vučemilović, koji je ujedno i dopredsjednik HNS-a, ne čuje ono što čuju svi drugi. A disciplinski sudac kažnjava prema izvještaju delegata. Kad se čuje vrijeđanje na utakmici Dinama, delegat napiše da je bilo malo neprimjerenog skandiranja. I onda nema kazne. Postavlja se pitanje cijele organizacije, sustava koji tako loše funkcionira – ističe Brbić.

Hajdukov predsjednik ne dvoji kako će se ta situacija razriješiti.

– Jednostavno će sazreti svijest da vladajuća struktura HNS-a morati otići. Nema druge. Mi smo bili otvoreni, išli smo na razgovore, pregovore, htjeli smo pomake. Međutim, šest mjeseci je prošlo od sastanka, a nema ni "A" ni "B" od HNS-a. Očito je da gospodi nije u interesu bilo što riješiti, ovako mogu ostvarivati ono što žele. HNS nas ignorira, razočarani smo cijelim vrhom HNS-a. Od predsjednika Šukera, preko Vrbanovića, razočarani smo sa svima koji su sjedili na tim sastancima. Zdravka Mamića nije bilo, ali i on je član vodstva HNS-a!

O HNS-u i narušenim odnosima Brbić bi mogao govoriti satima.

– Svatko tko gleda svojim očima vidi što se događa. Zar nije tragično i to što se događa s reprezentacijom. A oni ne vide svoju krivnju, ona za njih ne postoji. Hajduk u hrvatskom nogometu ni u jednoj instituciji ne može iznijeti svoje mišljenje. I ne samo Hajduk, tako je sa svim ostalim klubovima. To je autkratsko ponašanje. Nemoguće je da članice neke organizacije ne mogu kazati svoje mišljenje, ostaju nam samo mediji. A kad kažemo nešto za medije, onda nas kazne. Tko zna, možda i mene sad kazne zbog ovog intervjua – rekao je Brbić.

Nedavno je dobio novi mandat na poziciji predsjednika uprave. Pogled unatrag i pogled prema naprijed.

– Uspjeli smo jednog bolesnika dignuti sa smrtne postelje i sad je počeo hodati. Sada ga, da budem slikovit, moramo sačuvati od nekog infarkta, a onda će početi trčati. Prošli smo fazu ozdravljenja, sada slijedi faza razvoja. Imamo nekih repova, najveći je onaj kredit prema Gradu, ali sve ćemo učiniti da ga vratimo. Vrlo smo blizu tome da od prihoda, bez transfera, pokrivamo sve rashode. A radi se o šezdesetak milijuna kuna – kaže Brbić.

A momčad? U Poljudu stasaju dragulji Nikola Vlašić i Andrija Balić.

Zadovoljni Burićem

– Odlično se razvija situacija s Balićem i Vlašićem, doveli smo se u stanje da neke ponude možemo i odbiti. Nije mi žao što ljetos nismo prodali Balića. Straha za budućnost nema. Nećemo prodavati pod svaku cijenu. Nešto će se ove zime dogoditi, ali neće biti žurbe, nema više panike da moramo. Iskreno, jedan dobar transfer dobro bi nam došao – kazao je Brbić.

Momčad je ljetos preuzeo Damir Burić kojeg u Poljudu vide kao dugoročno rješenje.

– Zadovoljni smo Burićem, temeljit je i posvećen momčadi. Jedino nam rad može nešto donijeti – kaže Brbić.

>>Marin Brbić: HNS nas i dalje ignorira, a ni izbornik Čačić još nam se nije uopće javio

Komentara 28

TO
tomo300ac
17:17 14.11.2015.

Brbljo, očito vas i uefa sustavno oštećuje jer imate duplo više kazni od Dinama koji odigra barem tri puta više euro utakmica svake godine. Kmeči i dalje.

ED
europski dinamo
17:00 14.11.2015.

Povratak hajduka na 3.mjesto je znak venecijancima da nastave sa kmecanjem. Mir je trajao samo 2 tjedna.

PE
perfa57
17:05 14.11.2015.

Kmečanje, napad na HNS i Mamića, to je jedino što znadete. Dosadni ste i nesposobni.. Kome to nije više jasno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije