Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANIJERIJEVA SMJENA

Vlaović: Napravio je čudo, smjena je ishitrena

Mourinho i Ranieri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
25.02.2017.
u 16:07

– O Ranieriju najviše govori to što je učinio prošle sezone s momčadi koja je daleko ispod razine velikih u Engleskoj. A moja iskustva s njim govore da je riječ o treneru koji je u stanju napraviti prave stvari kad ga momčad sluša i provodi njegove ideje

Claudio Ranieri sad je bivši trener Leicester Cityja, aktualnog prvaka Engleske. Trener koji je napravio čudo i taj klub senzacionalno odveo do naslova prvaka u četvrtak je dobio otkaz jer Leicester se sad bori za ostanak u ligi.

Ranieri iza sebe ima rad u Cagliariju, Napoliju, Fiorentini, dvaput u Valenciji, pa u Atletico Madridu, Chelseaju, Juventusu, Romi, Interu, Monacu, bio je izbornik Grčke.

Radio je i s našim igračima, primjerice s Goranom Vlaovićem u Valenciji, Marijom Stanićem u Chelseaju, Darijom Kneževićem u Juventusu, Danijelom Subašićem u Monacu te naposljetku s Andrejem Kramarićem u Leicesteru, s time da se Andrej nije naigrao i povukao je dobar potez odlaskom u Hoffenheim.

– O Ranieriju najviše govori to što je učinio prošle sezone s momčadi koja je daleko ispod razine velikih u Engleskoj. A moja iskustva s njim govore da je riječ o treneru koji je u stanju napraviti prave stvari kad ga momčad sluša i provodi njegove ideje. Kad je došao, u Valenciji je stanje bilo kaotično, a on je sve posložio pa smo s njim nakon 20 godina čekanja osvojili Kup kralja, a nakon 30 godina ušli u Ligu prvaka – prisjetio se naš bivši reprezentativac Goran Vlaović i otkrio što bi moglo biti problematično kod tog talijanskog stručnjaka.

– Način igre koji on voli teško je držati u kontinuitetu dulje od jedne sezone. Puno toga temelji na obrani i igranju na kontranapade. Puno zna, ali taj je stil igre dosta teško držati, klasični je Talijan koji baca naglasak na obranu i oslanja se na jednu ili dvije situacije koje će se stvoriti pred suparničkim golom. U svakom slučaju nije to atraktivan nogomet.

Engleska javnost stala je uz Ranierija, podršku mu daju navijači, nogometne legende, neki sad posebno priželjkuju da Leicester ispadne. Od njega se čak dirljivo oprostio i Jose Mourinho koji mu je bio suparnik još u Italiji 2008. i 2009., a kad je Jose preuzeo Chelsea od Ranierija, žestoko je kritizirao svog talijanskog kolegu. A sad je nakon Ranierijeve smjene napisao:

– Prvak Engleske i Fifin trener godine smijenjen. To je novi nogomet, Claudio. Nastavi se smijati, Amico. Nitko ne može obrisati povijest koju si ispisao – poručio je Mourinho Ranieriju.

Znalo se da Ranieriju nije lako zbog pozicije na tablici (17. mjesto, a od Hulla koji je u zoni ispadanja ima samo bod više), od Millwalla su ispali iz FA kupa i stigla je odluka o smjeni.

– Otkaz me ipak iznenadio bez obzira na to što su rezultati ispod očekivanih, što su u borbi za ostanak. No, Leicesteru tu i jest mjesto, ono prošle sezone bilo je čudo i nakon takvog senzacionalnog rezultata, a po meni je to jedno od najvećih nogometnih iznenađenja, Ranieri je zaslužio više klupskog strpljenja. Uostalom, Leicester je dobro igrao u Ligi prvaka, prošao je skupinu (bio je prvi, ispred Porta, Kopenhagena i Club Bruggea, nap. a.), sad je i u Sevilli ostvario dobar rezultat s 2:1 porazom i zaslužio je još strpljenja uprave koja je, držim, ipak donijela ishitrenu odluku – kazao nam je Goran Vlaović.

Sa svojim životopisom i rezultatima koje ima, Ranieri zacijelo neće dugo čekati novi posao, osim ako sa svojih 66 godina ne poželi odmor.

Komentara 2

SV
svesuper86
17:44 25.02.2017.

sta god ti strucnjak kazes u inat je suprotno

DU
Deleted user
06:45 26.02.2017.

Navijam da Leicester ispadne iz lige nakon ovog. I da ne budu prvaci još 100 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije