Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKI DIREKTOR DINAMA

Vlak: Nisu naš problem napadači, nego igra, nemamo je, mi nismo momčad

24.6.2016., Zagreb -  Na konferenciji za medije predstavljen novi trener Dinama. Marijan Vlak, Zlatko Kranjcar. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
31.07.2016.
u 08:15

Loša predstava protiv Slavena svakako je veliko upozorenje uoči uzvrata trećeg pretkola Lige prvaka u Tbilisiju protiv Dinama! - kaže Vlak

Siromašni remi protiv Slavena Belupa lagano je, kako to obično biva nakon domaćih prvenstvenih posrtaja, zatresao maksimirske zidove. Ne, ništa se dramatično ne događa, barem ne zasad, ali svi su svjesni da se nešto hitno i osjetno mora promijeniti. Nije, naime, problem samo u izostanku dobroga rezultata nego i u već kronično lošoj igri, koja nikako ne može biti temelj optimizma uoči europskih okršaja. Sportski direktor plavih Marijan Vlak otvoreno kaže:

– Loša predstava protiv Slavena svakako je veliko upozorenje uoči uzvrata trećeg pretkola Lige prvaka u Tbilisiju protiv Dinama! Ponovimo li ovako loše izdanje i u Gruziji, bit će upitan naš prolaz, neovisno o tome što iz Zagreba nosimo 2:0 prednost. Moramo se trgnuti, svi zajedno, i struka i igrači – jasan je Vlak.

Moglo bi biti svašta

Što je najveći Dinamov problem?

–Ne bih želio previše ulaziti u potankosti, ali cijeli niz okolnosti utjecao je na to da ne izgledamo dobro. Neki su se igrači, reprezentativci, kasnije uključili u pripreme, u pola priprema došao je i novi trener, sve su to detalji koji utječu na sadašnje stanje, na konfuziju koja nas je zahvatila. U ovome trenutku mi definitivno nismo momčad i to je naš najveći problem! Nismo ni blizu razine naše prave vrijednosti, ti igrači svakako mogu dati više kad djeluju kao momčad – kaže Vlak i nastavlja:

– Nije tu bilo velikih promjena u odnosu na lanjsku sezonu. Istina, otišao je Pjaca, došla su dva nova igrača, ali to ne može biti razlog ovako lošim igrama. Moramo se konsolidirati i pogledati u oči te sami sebi reći da to nije dobro za željeni europski rezultat. Već u Gruziji moramo ponuditi sasvim drukčije, bolje i ozbiljnije izdanje, inače bi moglo biti svašta...

Neki spominju napadače kao krucijalni problem, no s tim se ne slažemo – pa nisu se napadači napromašivali protiv Slavena!? Kakvo je vaše mišljenje o tome?

– Ma kakvi napadači, naš je problem – igra! Jer, igra stvara šanse, igra dovodi napadače u prilike. Stvorimo li šest-sedam prilika, onda će i napadači zabiti dva-tri gola, onda je to – to! A mi nismo stvarali prilike, naša je igra jalova, ne stvaraju se šanse, pa je jasno da onda nema ni golova.

Okrenimo se utakmici u Tbilisiju. Nakon prvog dvoboja i vi i trener Zlatko Kranjčar rekli ste da su vas Gruzijci iznenadili. U čemu?

– Igrali su otvorenije nego što smo očekivali. Pojačali su sredinu terena, došli su bez najboljeg napadača Kvilitaia, oko kojeg se mnogo toga vrti. Lani je u prvenstvu zabio 24 gola, no njihov je trener očito procijenio da mu za utakmicu u Zagrebu treba nešto drugo, pa je stavio jednog veznog igrača više. I dobro su izgledali prvih pola sata, onda smo ih “umirili” zgodicima i utakmica je otišla na našu stranu.

Upalio se alarm u Maksimiru

Može li Dinamo Tbilisi odigrati doma bolje nego u Zagrebu?

– Siguran sam da će se Kvilitaia vratiti u momčad i njegovim ulaskom postaju znatno opasniji! U Zagrebu su igrali “od noge do noge”, a na uzvratu će sigurno “preskakati” igru, tražit će dugim loptama Kvilitaiu, on je njihov Drogba i duge lopte idu na njega!

A koliko naš Dinamo može bolje izgledati nego što izgleda u zadnje vrijeme?

– Mi moramo biti znatno bolji! Ovaj alarm koji se oglasio nakon utakmice sa Slavenom morao bi probuditi svlačionicu. U prvoj utakmici protiv Gruzijaca bilo je nekih jako dobrih stvari, primjerice, izvrsno smo izlazili u protunapade s četvoricom-petoricom igrača, ali onda je u pravom trenutku nedostajalo kvalitetno završno dodavanje za konačni mat. Da smo to malo bolje razigrali, mogli smo ih “unakaziti” – govori Vlak.

Upravo to loše pogrešno posljednje dodavanje dovelo je suparnika u situaciju da vas – “rekontrira” pa su nastajali problemi...

–Slažem se, moramo biti vrlo oprezni u takvim situacijama, jer nam nekoliko igrača u sekundi ispada iz igre. Dakle, koliko smo u tim situacijama potencijalno opasni za suparnika, toliko postoji i opasnost za naša vrata. I nekad je bolje opaliti loptu u “aut” nego filozofirati i tražiti neka komplicirana rješenja, koja mogu biti pogubna.

U prvoj utakmici u Zagrebu pokazao se i problem nedostatka agresije u veznom redu. Do ulaska Jonasa, sve je to bilo “mekano”...

– To se ne smije ponoviti u Tbilisiju, ne smijemo im dopustiti da nas pritisnu i pogurnu u naš 16-erac. Imamo 2:0 prednost i tako se moramo tamo i postaviti. Moramo, dakle, biti pametni, ne smijemo juriti i srljati. Oni će nas sigurno napasti, a onda će nam se otvoriti prostor koji moramo iskoristiti i zabiti gol! U Tbilisiju moramo zabiti barem jedan gol i uvjeren sam da ćemo to i učiniti – govori Marijan Vlak.•

Komentara 29

BI
billynik
08:50 31.07.2016.

Dinamu treba trener a to nije Cico Kranjčar.

DH
dalibor.hren
11:28 31.07.2016.

Tko je kriv za to što "mi nismo momčad?" Možda Mamić koji vam je ostavio kvalitetne igrače i punu blagajnu ili onaj koji ne zna posložiti ekipu? Nakon odigrane dvije utakmice, struka "odmara" pola ekipe!? Zar i oni imaju tjednovo?

DU
Deleted user
11:37 31.07.2016.

O kakvoj momčadi se govori kada ga vodi pripiti trener. Da je Cici više do čaše nego do Dinama bilo je jako vidljivo u zadnja dva razgovora na TV. Ovako je još dobro ispalo, pitanje samo do kada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije