Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPOROD LIVERPOOLA

Vizija na 180 stranica: 
Do trofeja napadačkom igrom i s mladim snagama

Liverpool
Foto: Reuters (Ilustracija)
20.04.2014.
u 08:10

– Predstavio sam svoju filozofiju i plan igre. Ponudio sam karakteristike igrača kakve želim, kao i viziju rada omladinske škole – objasnio je Rodgers

Kad je u ljeto 2012. godine tada 39-godišnji Sjeverni Irac Brendan Rodgers došao na pregovore s vlasnicima Liverpoola, predao im je 180 stranica pisanog materijala, u kojem je potanko naveo kako vidi razvoj kluba!

Rogersu 3,5 mil. funti

Potom je sve verbalno objasnio i – potpisao ugovor vrijedan 3,25 milijuna funta godišnje! Iako je imao samo jednogodišnje iskustvo vođenja momčadi u Premier ligi, upravo su takvoga čovjeka tražili na Anfieldu – mladoga, ambicioznoga, željnog uspjeha, apsolutno posvećenog nogometu!

– Predstavio sam svoju filozofiju i plan igre. Ponudio sam karakteristike igrača kakve želim, kao i viziju rada omladinske škole – objasnio je Rodgers svoj neprepisani “diplomski rad”!

Potom je pokazao da i te kako dobro zna komunicirati s medijima. Na upit kakva je ta njegova vizija kluba nije nimalo filozofirao, nego je jasno odgovorio:

– Želim osvojiti što više trofeja s Liverpoolom! Te trofeje želim osvojiti atraktivnim, napadačkim nogometom, koji će zaludjeti ljubitelje nogometa, ne samo navijače Liverpoola! Napokon, do svega toga želim doći sa što većim brojem mladih igrača – najavio je Rodgers.

U drugoj godini svoje vladavine na Anfieldu Rodgersa još četiri koraka dijele od ostvarenja vizije i osvajanja prvoga trofeja! O Liverpoolovu napadačkom nogometu već se sada pričaju bajke, 93 postignuta gola (klupski rekord u sezoni – sad nestvarno zvuči da su u sezoni prije Rodgersova dolaska redsi zabili samo 47 golova!) dovoljno govore o napadačkoj filozofiji. A mladi igrači? Raheem Sterling (19), Jordan Henderson (23), Philippe Coutinho (21), Jon Flanagan (21)... imaju još kako važnu ulogu u ovom pohodu na naslov!

Potente snage

Rodgers je u prvoj sezoni “očistio” svlačionicu od igrača koji nisu bili po njegovu ukusu, a jedan mu je od najvažnijih postulata da ne želi imati u kabini igrače starije od 30 godina! Dakako, iznimka je neponovljivi kapetan Steven Gerrard (33) bez kojega ova mladost ne bi funkcionirala. Uz Gerrarda, samo pričuvni vratar Brad Jones (32) ima više od 30 godina...

Podatak da su čak trojica Liverpoolovih nogometaša – Gerrard, Suarez i Sturridge – nominirana za igrača godine u izboru nogometnih profesionalaca (još su nominirani Yaya Toure, Hazard i Lallana) dostatno govori o Rodgersovoj uspješnosti stvaranja momčadi umjesto dosadašnjeg “skupa kvalitetnih pojedinaca”!

Luis Suarez, primjerice, više ne gleda samo sebe, sad ga asistencije vesele podjednako kao i golovi! A stožerni je igrač, dakako, kapetan Steve G.! Gerrard je srce i duša ove momčadi i u zadnjim utakmicama uživa u toj ulozi, u tom pohodu na naslov. On ga je zacijelo najviše i zaslužio...

>> Šok za Chelsea: Sunderland slavio na Stamford Bridgeu, Liverpool blizu naslova
>> Dominacija Liverpoola i u nominacijama za igrača sezone

Komentara 1

BA
Balt
10:16 20.04.2014.

Slažem se g. Jurišiću. Vizja to je ono što (nam) treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije