Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je Petev radio?

Vinkovački siromah drsko je pokraden, ovakav HNL izgubio je svaki smisao!

26.02.2017.,  stadion HNK Cibalia, Vinkovci - MAXtv 1. HNL, 22. kolo, HNK Cibalia Vinkovci - GNK Dinamo Zagreb.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
27.02.2017.
u 10:00

"Kako je drsko pokraden vinkovački siromah", trebao bi biti naslov ove nogometne tragikomedije u kojoj je Dinamo na brutalan način demonstrirao svu svoju moć u nogometnoj organizaciji

Bude li Dinamo nekim čudom prvak, jedna od svibanjskih zahvalnica, u pozlaćenoj omotnici i s potpisima svih igrača, ne bi smjela zaobići adresu osječkoga suca Damira Batinića, igrača odluke maloga vinkovačkog derbija.

"Kako je drsko pokraden vinkovački siromah", trebao bi biti naslov ove nogometne tragikomedije u kojoj je Dinamo na brutalan način demonstrirao svu svoju moć u nogometnoj organizaciji.

Kontakta nije bilo

Dakle, jedno bezazleno sučeljavanje, bez kontakta domaćeg stopera Žderića i Soudanija u kaznenom prostoru u 90. minuti okarakterizirano je – a kako bi drukčije – kao kazneni udarac za Dinamo, a Armin Hodžić hladnokrvno je sudački poklon pretvorio u pogodak za Dinamovu pobjedu.

Batinićev teški, a tako predvidivi gaf izazvao je ogorčenje vinkovačke, ali i zagrebačke publike. Naime, pokisli i frustrirani Slavonci zajedno s gromoglasnim Boysima zborno su zaorili vinkovačkom arenom: “HNS, pederi, nogomet ste sjebali!”.

Hrvatski nogomet doista je, s ovakvim sucima i njihovim moćnim pokroviteljima u Kući nogometa, izgubio svaki smisao.

Dinamo je tako uza strahovite muke neokrznut prošao kroz Vinkovce, na terenu na kojemu je Rijeka u prvom dijelu prvenstva kleknula odigravši mizernih 0:0. Nakon svega viđenoga u Vinkovcima, nemoguće je izbjeći neka retorička pitanja vezana uz Dinamovu struku: na što je trener Ivajlo Petev potrošio mjesec dana priprema? Jesu li dinamovci na tursku rivijeru išli na sunčanje i po jeftine kožnjake pa onda usput nešto i trenirali, mirni i spokojni u utrci s Rijekom svjesni svoje moćne mašinerije u HNS-u?

Jer, ovo što su plavi, odnosno limun-žuti, demonstrirali jučer u Vinkovcima bilo je blago rečeno – zastrašujuće! Zastrašujuća nemoć i blokada, nezapamćen kreativni grč pred kojim je i Cibalia, sklepana zbrda-zdola, lako odolijevala. Pozamašna doza borbenosti i agresije, prstohvat sreće, raspoloženi vratar i eto ti komforne situacije pred osamnaesterostrukim prvakom.

Ivajlo Petev upustio se u prvih 45 minuta u nepotreban eksperiment ostavivši Soudanija i Sammira na klupi i prepustivši ulogu glavnih kreativaca 19-godišnjem Ćoriću i 18-godišnjem Olmu. I naravno da nije išlo, premda je posjedovanje lopte bilo debelo na strani Dinama, a Cibalia zbijena u najveću bunkerčinu dosad zabilježenu na ovim prostorima, sa svih deset igrača iza lopte i bez ikakvih napadačkih ambicija.

Najraspoloženiji Dinamov igrač u prvom dijelu bio je Mario Šitum, protagonist u dvije izgledne situacije: u 14. minuti pucao je pokraj vrata s dvadesetak metara, a u 17. minuti njegov je lukavi pokušaj ispod grede iščupao sjajni vratar Matković.

Ivajlo Petev priznao je nezadovoljstvo Dinamovom izvedbom...

– Nije to bila igra kakvu želim, ja to ne skrivam. U prvom dijelu imali smo dvije šanse, a na kraju utakmice dobili penal iz kojega smo zabili – kazao je Bugarin.

Kako ste vidjeli kazneni udarac u 90. minuti?

– Čim ga je sudac dosudio, valjda je bio. Nisam vidio snimku – meškoljio se Bugarin.

Dinamo bolji u nastavku

Cibalia je u prvih 45 minuta samo jednom krenula u konkretniju ofenzivnu akciju, ali zaustavila ju je intervencija pomoćnog suca Patakija, naravno iz aviona vidljivo – pogrešna. Napadač Cibalije Mastelić u 22. minuti bio je barem metar bliže centru igrališta od posljednjeg igrača Dinamove obrane.

U 37. minuti Dinamo je stvorio jedinu pravu šansu u prvom dijelu utakmice: Cibalijina obrana zaboravila je na Olma, posve samoga na drugoj vratnici, no budan je ostao vratar domaćina Matković, ušao u udarac Španjolcu i obranio čisti zicer.

Uoči Batinićeve lakrdije u 90. minuti pala su dva “normalna” pogotka: u 72. minuti Armin Hodžić otresao je sa svojih leđa domaćega stopera Zgrablića i razornim udarcem svladao vratara Matkovića, a u 88. minuti spomenuti Zgrablić iz gužve je zabio za 1:1. No, slavlje Vinkovčana bilo je kratkoga daha...

– Dinamo je dominirao svih 90 minuta, a pravi protok lopte dobio je ulaskom Soudanija, Sammira i Machada. Oni su donijeli novu kvalitetu. Penal? Sudac ga je dosudio – slegnuo je ramenima domaći strateg Peter Pacult, pohvalivši usput herojski otpor svojih igrača favoriziranim gostima.

>>Boysi vratili igračima dresove! Je li ovo bio jedanaesterac za Dinamo?

>>Petev: Valjda je bio jedanaesterac, nisam siguran sto posto

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije