Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDA JE ROĐENA

On je Hajdukov dragulj: Nikad mlađi igrač sa 56 utakmica i 4122 minute

Nikola Vlašić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
06.10.2015.
u 16:35

Joškove se riječi ostvaruju, njegov sin Niksi bit će marka europskog kalibra

Premda je za Hajduk debitirao kao šesnaestogodišnjak, Nikola Vlašić ne kotira baš dobro na listi svih vremena najmlađih hrvatskih igrača. Debitirao je sa 16 godina i devet mjeseci, u istoj dobi na prvoligaškoj sceni pojavili su se Marko Pjaca, Arijan Ademi i Dino Špehar, razlika je u nekoliko dana.

Vadi ga samo zbog aplauza

Vlašić drži 27. mjesto na toj listi najmlađih svih vremena, koju iznimno kvalitetno obrađuje portal hrnogomet.com. Mjesec dana mlađi od Vlašića bio je Andrija Balić kada je debitirao, na toj listi sedmo mjesto drži Dario Šimić, a prvi je Marko Dabro. Taj klinac iz Cibalije debitirao je za Vinkovčane na 16. rođendan, iza njega su Marko Dinjar, Fran Brodić, Alen Halilović, Tomislav Gondžić i Vedran Celišćak.

Ali, iako nije najmlađi, Vlašić tuče sve rekorde. U premijernoj službenoj utakmici za Hajduk, bilo je to 17. srpnja 2014. godine, protiv Dundalka zabio je gol te postao najmlađi debitant i strijelac u Hajdukovim europskim utakmicama. Sa 17 godina i 29 dana postigao je gol protiv Zadra, ima titulu najmlađeg strijelca Hajduka svih vremena. No, u jednom je Vlašić nenadmašan, nitko nikada u Hrvatskoj do 18. rođendana nije napravio što je njemu uspjelo.

Protiv Istre proslavio je 18. rođendan i upisao 56. nastup za Hajduk u službenim utakmicama. Da, mnogi su poput Halilovića, Matea Kovačića, Nike Kranjčara, Tina Jedvaja, Ivice Olića ili Ante Ćorića debitirali kao klinci od 16 ili 17 godina, ali tu je često bilo kozmetike, tek da upišu minute. Primjerice, Halilović je kao maloljetnik skupio pet utakmica više u dresu Dinama, odigrao ih je 61, ali tek sedam puta igrao je svih 90 minuta. Ukupno je za Dinamo odigrao 2486 minuta.

A Vlašić je u svojih 56 utakmica skupio 4122 minute, većinu svojih nastupa ima punu minutažu. Posebno je to izraženo ove sezone u kojoj ga trener Damir Burić izvlači iz igre samo da bio dobio aplauz stadiona za odličan nastup.

Više nema dvojbi, proročanstvo Joška Vlašića izrečeno prije deset i više godina da će njegov sin Nikola biti igračka marka europskog kalibra počelo se ostvarivati. Nikola, zvan Niksi, iz tjedna u tjedan to dokazuje, sportska obitelj prati ga s tribina, a ponosna sestra Blanka na društvenim mrežama objavljuje njegove fotografije s potpisom "to je moj mali brat". Da, mali je postao veliki.

Stvorio ozbiljnu momčad

Baš kao što Hajduk sazrijeva, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, skuplja bodove tamo gdje ih je nekoć gubio. Ovaj Burićev Hajduk rijetko će kiksati, trener njemačkog karaktera i splitskog mentaliteta stvorio je ozbiljnu momčad. Jednom nam je Joško Vlašić kazao "Nikola će donijeti puno radosti Hajduku". I to se ostvaruje, nekako se zajedno dižu Hajduk, Burić i Vlašić, zanimljiva je to kombinacija koja pristašama bijelih mami suze u očima. U Poljudu se sanja titula prvaka, Hajduk je u vrhu, ali ono što je najvažnije, Burićeva momčad ne izgleda kao da će posustati ili raspasti se.

>> >> Vlašić se na 18. rođendan poigravao s obranom Istre, Hajduk na samo bod iza Dinama

Komentara 30

DU
Deleted user
17:09 06.10.2015.

Mali je dobar i pošten igrač. Želim mu sve najbolje i da svojim transferom pomogne Hajduku i sebi.

Avatar Abcda
Abcda
18:58 06.10.2015.

Dajte ga Mamicu i dogovorite da cete podiliti cijenu transfera .

JU
Jure7
17:20 06.10.2015.

Mali ce biti vrh hrvatskog nogometa. Prototip modernog napadaca/poluspice. Vrhunske fizicke predispozicije i neopisiv talenat. Samo naprid Niksi! Torcida Metkovic!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije