Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA GODINE

Sve je na strani Dnipra. Osim Hajdukova optimizma i 30 tisuća ludih navijača

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
27.08.2014.
u 12:00

Mogu li Splićani ostvariti ono što cijela Dalmacija očekuje, prolaz protiv ukrajinskog doprvaka?

Iz minute u minutu buja Hajdukov optimizam, a kako se bliži četvrtak, sve je manje onih koji smatraju da je Dnipro favorit. Rado se svi vraćaju u povijest, u 1985. godinu kada je Hajduk izbacio Dnipro. Činjenica radi, kada je Hajduk gostovao u Ukrajini (SSSR-u), igralo se u Krivoj Rogu, ne u Dnipropetrovsku u koji je strancima bio zabranjen ulaz. Bila su to neka druga vremena...

Glavne face najava dvoboja Hajduka i Dnipra tadašnji su trener Stanko Poklepović i Ivan Gudelj koji je po velikom blatu u Poljudu odigrao spektakularnu utakmicu.

No to je bilo prije gotovo trideset godina, Hajduk je tada bio favorit.

Nema dvojbi, u četvrtak će se igrati luda, velika utakmica u kojoj će Poljud gorjeti. Navijači stižu sa svih strana, stadion je rasprodan tri i pol dana prije utakmice.

Bez Konopljanke

– Možemo to proći – misao je vodilja Hajdukovih navijača i igrača.

U cijeloj toj priči nekako je sa strane stavljeno sve ono što krasi Dnipro koji je prošle sezone do samog finiša bio u utrci za prvaka Ukrajine sa Šahtarom.

– Da smo izvukli Šahtar, svi bi rekli da ćemo popiti pet komada. A Dnipro je samo za nijansu lošiji – objašnjava nam jedan od onih koji nisu baš optimisti uoči četvrtka.

Objektivno, sve je na strani Dnipra. Možemo početi od rezultata iz prve utakmice, Dnipro stiže s prednošću od 2:1. Vrijednost je Dniprovih igrača 81 milijun eura, to su prave, istinske zvijezde i prava je Hajdukova sreća da je ozlijeđen Konopljanka koji je procijenjen na 17 milijuna eura. Gotovo kao cijeli Hajduk čija se vrijednost procjenjuje na dvadeset milijuna eura. Sve te aktualne brojke na strani su Dnipra, Miron Markevič u momčadi ima 11 stranaca, 12 reprezentativaca... A tek iskustvo. Čak i Šakov, koji je u 88. minuti postigao drugi gol za Dnipro, u Markevičevim je planovima pričuva. On je jedini igrač koji je ponikao u Dnipru, a najmlađi je u kadru. Da je slučajno s druge strane, u Hajduku, bio bi među najiskusnijima. Od Šakova je, primjerice, godinu dana mlađi Mijo Caktaš koji se u bijeloj momčadi doima poput veterana.

Tudoru najviše 100.000 €

O godišnjem proračunu ne treba ni govoriti, Dnipro po sezoni potroši oko 50 milijuna eura, Hajduk otvara pjenušac kad može reći da mu je proračun 5 milijuna eura. Dakle, deset puta manje. Ili trenerska plaća? Tudor u Hajduku može maksimalno zaraditi oko 100 tisuća eura, a Miron Markevič ima godišnju plaću trideset puta veću, zarađuje oko 3 milijuna eura. I mogli bismo tako unedogled. Sve je na strani Dnipra. Osim Hajdukova optimizma, trideset tisuća ludih navijača. Veliko srce protiv silnih milijuna...

>> Predsjednik Brbić: Za ulaznice zovu i ljudi s kojima sam išao u vrtić

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar zagorac2
zagorac2
12:17 27.08.2014.

ja sam dinamovac ali na ovoj utakmici sam uz HAJDUK - zelim vam veliku pobjedu I puno uspjeha - Bog vas blagoslovio I dao vam snagu za pobjedu

MV
Mijat vrdoljak
12:40 27.08.2014.

naprid Hajduk pozdrav od dinamovca iz Sl. Broda

MI
mirsaanjac
14:42 27.08.2014.

"Ajdmo crveni ,bijeli ,plavi....Rijeka. decki sve se moze kad se hoce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije