Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandali nezapamćenih razmjera

Modrić pod istragom za utaju poreza, Kovačićev transfer iz Dinama išao preko Hong Konga!?

Mateo Kovačić i Luka Modrić
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
1/7
06.12.2016.
u 08:15

U središtu izvještaja pod nazivom "Football Leaks" dosad su bile dvije glavne zvijezde, Ronaldo i Özil, ali sada se s Modrićem i ostalim realovcima taj krug povećava

Skandal s utajom poreza, o kojem je prije nekoliko dana počeo pisati Der Spiegel dobio je svoj nastavak. Radi se o aferi koju otkrivaju novinari iz cijeloga svijeta, a povezana je s navodnom utajom poreza brojnih slavnih nogometaša.

Jučer se u tu akciju uključio i El Mundo koji tvrdi da je pod istragom i hrvatski nogometaš Luka Modrić. Prema njihovu pisanju, kapetan hrvatske reprezentacije preko jedne je luksemburške tvrtke, kojoj je prodao marketinška prava, izbjegao prijaviti dio prihoda koji je ostvario u 2013. i 2014. godini. El Mundo navodi da on nije jedini igrač Reala koji je pod istragom, već su u cijeli skandal uključeni i Cristiano Ronaldo, Pepe, Coentrao, ali i Mesüt Özil.

Ovo su samo prvi detalji ekskluzivne priče koja se temelji na istraživačkom radu njemačkih novinara i mreže "European Investigative Collaborations" (EIC). Urednici iz više zemalja dobili su nekoliko milijuna dokumenata koji su im ponudili "uvid u strojarnicu nogometne tiskare novca", kako je to napisao "Der Spiegel" na svojoj internetskoj stranici.

U središtu izvještaja pod nazivom "Football Leaks" dosad su bile dvije glavne zvijezde, Ronaldo i Özil, ali sada se s Modrićem i ostalim realovcima taj krug povećava.

Foto: Screenshot/El Mundo

Istovremeno s ovom objavom El Munda, o ovoj aferi piše i talijanska Gazzetta, a i tamo se pominje hrvatski nogometaš - Mateo Kovačić. Talijani pišu o njegovu transferu iz Dinama. naime, kako oni tvrde, Inter je mislio da je Kovačić u potpunosti u vlasništvu Dinama, ali uspostavilo se da je 50 posto pripalo tvrtki u Hong kongu pod nazivom Profoot International Limited. Dakle, od 11 milijuna eura odštete, hrvatski prvak dobio je svega 5,5 milijuna, a preostali dio otišao je u Hong kong da bi se taj novac kasnije prebacio na tvrtku sličnog imena - Profoot International Ltd, ali ovoga puta sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

U svakom slučaju, španjolske vlasti, ali i vlasti drugih europskih i svjetskih zemalja vodit će istragu i pokušati utvrditi jesu li ove sumnje točne ili su neosnovane. Novinari koji su sudjelovali u ovoj akciji prikupili su oko 18 milijuna dokumenata i cilj im je raskrinkati nepravilnosti u svijetu nogometa.

(Foto: Screenshot/El Mundo)

Komentara 32

DU
Deleted user
12:11 06.12.2016.

Ispitajte vi istraživači kolika je imovina kćerke Stjepana Mesića i koji je to prijatelj koji mu je posudio 200 000 eura za stan a nije platio porez na njih a pustite igrače koji svojom vještinom zarađuju novac . Dakle uhvatite se u koštac sa lopovima a ne da poštene sportaše razvlačite po novinama

Avatar Cinco
Cinco
09:12 06.12.2016.

Klasični spinovi barcelonskog Munda kao odgovor na spinovi realovske Marce koja na isti način stalno proganja igrače Barcelone.

CO
cos2312
12:01 06.12.2016.

nisam ocekivao da ce netko poslije objave da ce Modric za zlatnu kopacku imati problem sa porezom .Ovo je problem Hrvatstva nemora biti politicar moze to biti i najbolji sportas .Druge drzave ce bas njega proglasit a ovaj clanak neka se pamti na danasnji dan 6 12 2016 godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije