Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILI EVERTON

Veliki korak Cityja prema naslovu: Džeko junak 'građana'

Everton - Manchester City
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
03.05.2014.
u 20:29

Manchester City napravio je veliki korak prema naslovu engleskog prvaka. Na Goodison Parku sa 3:2 pobijedili su Everton te su tako zasjeli na vrh Premiershipa.

Manchester City napravio je veliki korak prema naslovu engleskog prvaka. Na Goodison Parku sa 3:2 pobijedili su Everton te su tako zasjeli na vrh Premiershipa s istim brojem bodova kao i Liverpool, ali 'građani' imaju bolju gol razliku.

Everton je poveo u 11. minuti fantastičnim golom Rossa Barkleya sa 20 metara pod gredu Joea Harta. Ipak, samo 11 minuta kasnije 'građani' su se vratili u igru preciznim udarcem s desne strane Sergija Agüera.

U 43. minuti Edin Džeko iskoristio je ubačaj Milnera s desne strane i glavom donio vodstvo Cityju 2:1 uoči odlaska na odmor.

Odmah na početku nastavka Naismith je istrčao sam pred Hart, ali golman gostiju je fantastičnom rekacijom to skrenuo u korner.

Samo dvije minute stigla je kazna. Nasri je s lijeve strane ubacio u sredinu gdje je loptu sa pet metara u mrežu skrenuo Džeko za 3:1.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Nadu Evertonu u preokret u 65. minuti vratio je Lukaku koji je glavom pogodio od stative nakon ubacivanja Bainesa s lijeve strane.

U samoj završnici utakmici domaćin je stisnuo City u šesnaesterac, međutim rezultat se više nije mijenjao.

- Moj je zadatak zabijati golove. Sretan sam zbog sebe i momčadi, igramo dobro i pobjeđujemo, što je najvažnije. Bili smo pod velikim pritiskom kad su poveli. Znali smo da igraju dobro. Mi dugo čekamo pobjedu ovdje, pa je pritisak bio i veći. Preostale su nam dvije utakmice, čeka nas puno posla, ali danas sam napravili sjajan posao - rekao je Džeko te dodao:

- Sve je u našim rukama. Moramo dobiti preostale dvije utakmice.

Pred Cityjem su do kraja dvije domaće utakmice, protiv Aston Ville u srijedu te West Hama u nedjelju. Ukoliko slave u obje, a Liverpool ne napravi čudo te protiv Crystal Palacea i Newcastlea drastično ne popravi gol razliku, 'građani' će uzeti četvrti naslov prvaka Engleske. City trenutno ima devet golova bolju gol razliku od Liverpoola.

>> Sunderland šokirao United na Old Traffordu i ostavio ih bez Europe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije