Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi bez pobjednika

Rijeka vodila 2:0, Halilović s dva gola začinio triler na Kantridi

Rijeka - Dinamo, Kantrida
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
26.02.2014.
u 18:55

Vrlo dobar derbi Rijeke i Dinama vidjeli smo na Kantridi. U zaostaloj utakmici 21. kola HNL-a vidjeli smo četiri pogotka, završilo je bez pobjednika s rezultatom 2:2.

U 13. minuti Sharbini je na desnoj strani kaznenog prostora posjeo lažnjacima Limu na travnjak i otvorio poziciju za udarac iz mrtvog kuta. Lopta je okrznula Šimunića i prevarila Ježinu – 1:0. Podsjetio je Sharbini na zvjezdane trenutke karijere, potezom za pamćenje Rijeka je povela u jeku tipično domaćinske početne dominacije.

Kramarić skinuo majicu

Riječka momčad ušla je u utakmicu u europskom stilu: plitko i agresivno! Suženi prostor za pojedinačne poteze bolje je koristila domaća momčad koja je imala dvojicu (Sharbini, Kramarić) vrlo raspoloženih majstora igre na malom prostoru. Presudan element zanimljive i dinamične utakmice ipak nije bilo znanje, nego pristup. Poznato je da Dinamo ima moć kojoj se u HNL-u malo koja momčadi može suprotstaviti. Rijeka svakako može kada je momčad u vrhunskom tonusu, koji je u utakmici protiv Dinama prevladavao u oba smjera gre. Rijeka se nakon pogotka očekivano primirila u gustom bloku na svojoj polovici, gdje igrači Dinama nisu uspjeli stvoriti višak ili pronaći slobodan prostor. To je svakako najvažniji razlog zbog kojega je trener Mamić već u 40. minuti iz igre izvukao Cleytona. Za razliku od riječkog Brazilca Moisesa, Cleytonu nije odgovarala riječka duel-igra.

Rijeka je bila bolja u otvaranju nastavka, u 57. minuti Moises je srušen u kaznenom prostoru, a Kramarić je zabio za 2:0! Slavio je pogodak strasno poručivši svom bivšem klubu: eto vam, niste me trebali. Armada je pjevala, sve je izgledalo idilično, a onda se pojavio Alen Halilović. Modri wunderkind u tri minute dva je puta prevario Vargića.

Nikad bolji Alen

Najprije je Antolić u 64. minuti odigrao okomitu loptu na Čopa, Duje je prvom iz pete gurnuo loptu za Halilovića koji je pogodio mrežu. Dvije minute poslije Fernandes je asistirao, a Halilović iz prve jako “probušio” Vargića u njegov kuta za 2:2! Sjajne tri minute Alena Halilovića koji je odigrao najbolju utakmicu za Dinamo!

>>Mamić: Barcelona nije bila u Zagrebu, a Dinamo nije radio pritisak na reprezentaciju

Komentara 10

DA
davos24
18:33 26.02.2014.

Ja bi rado gledao Halilovića i Benka u HNL-u i u hrvatskoj reprezentaciji još godinama, a i u Ligi Prvaka i Europa ligi

Avatar jure23
jure23
18:31 26.02.2014.

dinamo zagreb..

Avatar Mučki provokator
Mučki provokator
19:12 26.02.2014.

Bravo mladi španeru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije