Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABILI ROG I BELLE

Velika pobjeda Splita nad Černomorecom, crveni na korak 4. pretkola

Split - Černomorec
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/10
31.07.2014.
u 22:54

- Ovo je velika pobjeda, jedna od najvećih u našoj povijesti. Svi zaslužuju pohvale, idemo mirni na uzvrat. Pokazali smo da možemo, nema straha kod nas - kazao je Matić.

Dobio je Splitov trener Ivan Matić i više nego što je tražio u dvoboju protiv Črnomoreca. U prvom dvoboju 3. pretkola Europske lige Split je s 2:0 (1:0) slavio protiv favoriziranog rivala iz Ukrajine i s velikom prednošću čeka uzvrat. A Matić je uoči utakmice poželio da Splitova mreža ostane čista. To mu je ispunjeno, a usto su njegovi igrači dva puta probili obranu Ukrajinaca.

- Ovo je velika pobjeda, jedna od najvećih u našoj povijesti. Svi zaslužuju pohvale, idemo mirni na uzvrat. Pokazali smo da možemo, nema straha kod nas - kazao je Matić.

Njegova momčad odigrala je odlično, zrelo, bila je to predstava prave europske momčadi. Pogodak u 25. minuti, koji je sve otvorio je bio je onaj Marka Roga, još jednog izdanka varaždinske nogometne škole. Taj 19-godišnjak našao se u momčadi na opće iznenađenje, Matić je na klupi ostavio Antu Ercega, a Roga bacio u vatru. Mladić je odigrao odličnu utakmicu, dirigirao igrom Splita kao da je već godinama prvotimac. Mogli bi se u Hajduku zagrcnuti, tog malca iz Varaždina imali su na dlanu, o njegovim kvalitetama čuli su prije šest mjeseci, ali nisu trznuli, pa je Rog završio u Parku mladeži.

- Idemo dalje, imamo dobru prednost, svjesni smo da će biti teško u uzvratu, ali vjerujem da ćemo proći. Pokazali smo da smo jači od Črnomoreca - govorio je Rog nakon utakmice.

- Za nas ono što je Rog prikazao nije iznenađenje. Svojim igrama pokazuje vrijednosti, potvrđuje ih svakim nastupom - pojasnio je Matić.

Na 2:0 povisio je Henri Belle u 48. minuti, te Splitove brze akcije preko bokova kao da su izašle iz nekog udžbenika. Za 1:0 sijevnulo je s lijevog boka, a kod Belleovog gola ubacio je desni bočni Radotić. Da je bilo malo više  koncentracije mogao je Split i do prednosti, koja bi garantirala miran uzvrat. Crveni su bili bolji u svim segmentima igre, zasluženo pobijedili, ali ne smiju se zavarati i misliti da je posao gotov.

SPLIT - ČRNOMOREC 2:0

SPLIT - Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 1200. Sudac Marcin Borski (Poljska).

Strijelci: 1:0 Rog (25, Rugašević), 2:0 Belle (48, Radotić).

Split: Vuković - Radotić, Galović, Glumac, Rugašević - Belle (od 66. Bagarić), Vidović, Dujmović, Glavina (od 85. Erceg) - Bilić (od 88. Roce), Rog. Trener Ivan Matić.

Črnomorec: Bezotosni - Opanasenko, Sivakov, Teikeu, Kutas - Balašov (od 37. Dančenko), Gai, Kovalčuk (od 76. Grečškin), Šinder (od 41. Didenko) - Aršanov, Fomin. Trener Roman Grigorčuk.

>> Rijeka zabila pet komada i osigurala prolazak dalje

Komentara 2

ZA
!zagreb!
09:04 01.08.2014.

Dokaz da se zadnjih godina prvenstvo namjesta da bi Hajduk bio drugi ili treci ili osvojio kup. A u europi gubi od amatera ili od slabih madjara 8:0!! A prozivaju Dinamo koji pobjedi prvaka austrije, danske, ceske, dobije Villareal, izbaci Ajax iz natjecanja...

BD
bara_dzg
09:42 01.08.2014.

svaka čast,ovako se igra,sve čestitke. ovo samo dokazuje ko je broj 1 u Splitu i suglasan sam sa komentarom !zagreb! jedino nam Hajduk kvari prosjek ostali naši predstavnici bar pokazuju volju za pobjedom i profesionalsnost a sada nek tovari kažuažu ko ih je pokrao u Europi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije