Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza njega mnogi velikani

Velika čast za Modrića: Deveti je najvredniji igrač na svijetu

Real Madrid's Luka Modric (top) holds the trophy on top of Alvaro Arbeloa as they celebrate after defeating Atletico Madrid in their Champions League final soccer match at the Luz Stadium in Lisbon May 24, 2014.       REUTERS/Sergio Perez (PORTUGAL  - Tag
Foto: REUTERS/Sergio Perez
23.07.2014.
u 15:45

Veliko priznanje Modriću je i činjenica da je najvredniji klasični veznjak, a sjajne igre prošle sezone itekako su mu podigle cijenu. Naime, prije točno godinu dana, Luka je vrijedio 20 milijuna eura manje, odnosno 35 milijuna eura.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić deveti je najvredniji nogometaš na svijetu! Tako barem pokazuju najnovije procjene transfermarkta. Vrijednost hrvatskog veznjaka u odnosu na svibanj porasla je za 10 milijuna eura te sada iznosi 55 milijuna.

Ispred Zadranina samo je osmoro super nogometnih zvijezda – Lionel Messi (120 milijuna eura), Cristiano Ronaldo (100), Gareth Bale (80), Neymar (70), James Rodriguez (60), Suarez (60), Falcao (60) i Cavani (60). Iza Modrića su pak sjajni igrači poput Di Marije (50), Reusa (50), Kroosa (45), Hazarda (45), Rooneya (45)...

Među 50 najvrednijih nogometaša po transfermarktu sedam je Realovih, po šest Barcinih i Bayernovih te pet Chelseajevih.

Veliko priznanje Modriću je i činjenica da je najvredniji klasični veznjak, a sjajne igre prošle sezone itekako su mu podigle cijenu. Naime, prije točno godinu dana, Luka je vrijedio 20 milijuna eura manje, odnosno 35 milijuna eura.

Treći najskuplji u povijesti

A jučer je Luka dobio novog suigrača u svlačionici. Real je zgotovio transfer Jamesa Rodrigueza. Kraljevski klub za Kolumbijca koji je sa šest pogodaka bio prvi strijelac SP-a u Brazilu platit će čak 80 milijuna eura, što ga svrstava u treći najskuplji transfer svih vremena. Više je plaćeno (također Real) samo za Ronalda (93 milijuna eura) i Balea (90).

– Nismo imali namjeru prodati Jamesa Rodrigueza, ali je došao trenutak kada je ponuda bila toliko dobra da je nismo mogli odbiti – rekao je Vadim Vasiljev, dopredsjednik Monaca koji je obavio sjajan posao, jer Jamesa je prošle sezone doveo za 45 milijuna eura.

James (23) je svoju profesionalnu karijeru započeo u Envigadu, igrao je i u argentinskom Banfieldu, a zatim u Portu, iz kojeg je prešao u Monaco. U svojoj jedinoj sezoni u Monacu postigao je devet pogodaka u 34 utakmice, pomogavši klubu iz kneževine da osvoji drugo mjesto u Francuskoj ligi i plasira se u Ligu prvaka.

Susjed s Modrićem i CR7

James je već odabrao kuću u elitnom dijelu Madrida gdje će mu susjedi biti mnogi suigrači iz novog kluba, među njima i Modrić te Ronaldo.

James će nesumnjivo biti veliko igračko pojačanje, ali Real ga je doveo i zbog marketinškog razloga. Dovođenjem Jamesa, madridski klub računa na veliki povratak na južnoameričko tržište, na kojem ih je do kraja potukla Barcelona s trojcem Messi (Argentina) – Neymar (Brazil) – Suarez (Urugvaj).

>>Najveći transferi u povijesti: Španjolci kupuju, Englezi prodaju, Luka 84.

Komentara 7

RA
rasimcanaj
00:34 24.07.2014.

Na SP se ukakio ,kao i Raketa i izbornik....a kad pomislim na Pranjica i Pletikosu dodje mi mucno.Plete je barem imao dovoljno pameti shvatiti da je vrijeme otici.

DA
darmar
20:53 23.07.2014.

Bravo Luka veliki igracu!

KE
kentie
17:54 24.07.2014.

potpisujem rasimcanaj potpisujem u cjelosti...na izvlačenju skupina za mundial, Nikan saznavši tko nam je protivnik u skupini, je izjavio da u Brazil repka ide igrat lijep nogomet...a ono svi mi gledali "smiješan" nogomet bez glave i repa po onoj: lud, zbunjen i normalan...ahahahahahhaaaaaa....ma ne moš virovat, a najveći "potez" je bila revija gologuzih prodavača magle i izgubljenih iluzija...cili svit se smija do suza, a lipotice slinile od pohote i požude ko puževi vinogradnjaci...ahhahahahaaaa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije