Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Madridu ostaje do 2020.

Velika čast za Luku – Real ga cijeni više od Raula i Casillasa

Luka Modrić
Foto: Real Madrid
1/8
20.10.2016.
u 07:59

Modrić postaje najbolje plaćen hrvatski nogometaš, ispred Sammira koji u kineskom Hangzhou Greentownu zarađuje 7,8 milijuna eura godišnje

Poslagali su mu četiri primjerka ugovora na stol, a Luka Modrić sa smiješkom ih je potpisao. Kako i ne bi kada je jučer u prostorijama Reala stavio potpis na ugovor do 2020., s godišnjom neto zaradom od osam milijuna eura!

Prestigao Sammira

Time Modrić postaje najbolje plaćen hrvatski nogometaš, ispred Sammira koji u kineskom Hangzhou Greentownu zarađuje 7,8 milijuna eura godišnje.

Lukin novi ugovor potvrda je koliko ga cijene u Realu, jer kraljevski klub rijetko igračima daje ugovor do 35. godine, koliko će Modrić imati u ljeto 2020. godine. Usporedbe radi, svoje legende Raula i Casillasa Real je otjerao kad su imali 33 godine jer su procijenili da su u padu zbog godina. 

Ni Zinedine Zidane nije dočekao 34 godine. Odradi li ugovor do kraja, Luka će prestići svog trenera Zidanea, koji je raskinuo s Realom s 33 godine i 11 mjeseci. Posljednji veliki igrač koji je dočekao 35. godinu u sastavu Reala bio je Fernando Hierrro.

Modrić je svjestan kakvu mu je čast ukazao Real Madrid.

– Ovo je za mene jako poseban dan. Jako sam sretan što sam produljio ugovor s najboljim klubom na svijetu. Hvala predsjedniku i klubu što vjeruju u mene. Moja je velika želja da se ovdje umirovim, a ovo produljenje ugovora korak je u tom smjeru – rekao je Luka Modrić i dodao:

– Ne bojim se ni godina ni ozljeda. Imam 31 godinu i ne osjećam se starim za ovu igru. Još mogu igrati najbolji nogomet.

Govorio je Luka i o svom dolasku u Real 2012. godine te o kritikama na njegov račun u toj prvoj sezoni.

Prirodan sam, ne glumim

– Nisam bio zabrinut zbog tih kritika. Znao sam da sam stigao u najveći klub u kojem su i najveća očekivanja. Međutim, nikada nisam sumnjao u sebe i znao sam da ovdje mogu pobjeđivati. Znao sam da će moja kvaliteta isplivati.

Otkrio je Luka i zašto je omiljen kod navijača.

– Jednostavno sam prirodan. Ništa ne radim unaprijed i takve stvari ili imate ili nemate. Mislim da su ljudi to prepoznali.

A na kraju je i otkrio da se dobro oporavlja nakon ozljede, ali datum povratka još ne zna.

Komentara 10

DJ
djobu68
08:18 20.10.2016.

Bravo Luka! Nas najbolji vezni igrac of 91 do danas sto ovaj ugovor i dokazuje.

SP
spremni0
08:31 20.10.2016.

nije da me nešto smeta al iznad naslova piše U Madridu ostaje do 2010. ajde amateri ispravite to

Avatar toxic alien
toxic alien
09:31 20.10.2016.

Ne mogu se oteti dojmu da su hrvatski igraci diskriminirani kad su place u pitanju. Osam milijuna eura godisnje u Realu i nije neka placa od koje boli glava jer barem pola tima ima daleko vecu placu od toga. Slicno je i sa Lovrenom u Liverpoolu..., 60000 tisuca funti tjedno je kikiriki za englesku Premier ligu. Toliko su naprimjer zaradjivali vrlo prosjecni igraci QPR-a prije ispadanja iz Premier lige. Da tako mizerno placaju crne nogometase, kladim se da bi to odmah bilo proglaseno rasizmom i sve sorte NGO bi ronile krokodilske suze i pjenile se zbog diskriminacije. Mozda su razlog tome i njihovi nesposobni menadzeri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije