Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA U KINI

Vatrenima prijeti prvi strijelac Copa Americe i Kramarićev suigrač

Hrvatska - Island
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
10.01.2017.
u 23:34

Zadovoljstvo mi je što je Hrvatska pozvana na prvi Kina kup, premda se ne održava u sklopu Fifina termina i teško je okupiti najbolje igrače. Međutim, učinili smo sve da okupimo momčad koja će dostojno predstavljati hrvatski nogomet – rekao je izbornik Ante Čačić

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu od 12.35 po srednjoeuropskom vremenu u kineskom gradu Nanningu igra s Čileom drugu polufinalnu utakmicu Kina kupa.

Naš je izbornik Ante Čačić stoga jučer prvi put nastupio pred kineskim novinarima.

– Zadovoljstvo mi je što je Hrvatska pozvana na prvi Kina kup, premda se ne održava u sklopu Fifina termina i teško je okupiti najbolje igrače. Međutim, učinili smo sve da okupimo momčad koja će dostojno predstavljati hrvatski nogomet – rekao je izbornik Ante Čačić i dodao:

– Reprezentacija je uglavnom složena od igrača iz hrvatske lige te smo nepoznanica Čileu kao i on nama, ali naši će igrači napraviti sve za dobru utakmicu, na zadovoljstvo svih poklonika nogometa u Kini.

Čile je najavio lov na trofej?

– Sve su reprezentacije došle s ambicijom da budu što je moguće bolje i u tom nastojanju domognu se pobjede i trofeja. Tako smo i mi došli istih ambicija, sve suparnike poštujemo, iako Čile možemo smatrati favoritom zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Hrvatska ipak protiv svakoga želi igrati svojim načinom i pobijediti, dakle i doći do finala Kina kupa – naglasio je Čačić.

Josip Pivarić požalio se na teškoće tijekom putovanja iz Zagreba.

– Dugačak je put, razlika je sedam sati, prošli smo i vremenske neprilike u Europi, no potrudit ćemo se kako bismo u ova dva dana doveli formu na optimalnu razinu. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti od puta i u dobrom stanju ući u susret s Čileom – kazao je Pivarić, koji će u srijedu deseti put odjenuti nacionalni dres.

I dok su Hrvati u Kinu došli bez zvijezda, izbornik Čilea, Argentinac koji je igrao za Španjolsku, 48-godišnji Juan Antonio Pizzi, nije se ustručavao pozive odaslati na adrese nekolicine internacionalaca. Primjerice, na Kina kupu igrat će i Kramarićev suigrač iz Hoffenheima 27-godišnji Eduardo Vargas, igrač sa 66 nastupa za Čile i čak dva puta (2015., 2016.) prvi strijelac Copa Americe.

Jedan je od četvorice Čileanaca s Kina kupa koji su prošle godine sudjelovali u osvajanju južnoameričkog prvenstva, uz vratara Tosellija, Beausejoura i Fuenzalide iz Universidada Catolice. Njih četvorica imaju zajedno čak 196 nastupa za Čile, trenutačno četvrtu selekciju s Fifine liste (Hrvatska je na 14. mjestu).

Angelo Henriquez ima devet, a Junior Fernandes deset nastupa za čileansku nacionalnu momčad. Dvojica dinamovaca sutra će na jugu Kine jurišati protiv svojih suigrača Livakovića, Pivarića, Antolića i Šituma, ali i omiljenih mušterija, Juranovića i Tudora iz Hajduka. Fernandes još čeka prvijenac u dresu reprezentacije. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije