Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni pobijedili Moldaviju

Čačić: Moramo ozbiljno shvatiti Fifinu poruku, ovako se teško možemo pripremati

Hrvatska - Moldavija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/16
27.05.2016.
u 22:20

U prvoj test-utakmici uoči Eura hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Moldaviju sa 1:0. U 9. minuti strijelac za vatrene bio je Andrej Kramarić

- Nogomet se igra za publiku, a bez nje je teško igrati i moramo ozbiljno shvatiti poruku koju nam šalje Fifa. Na ovakav se način teško pripremati, jer nemamo prave uvjete - komentirao je izbornik Ante Čačić za HTV Fifinu odluku o kazni reprezentacije s dvije domaće utakmice bez gledatelja u kvalifikacijama za SP.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije očarala igrom protiv Moldavije, ali je pobijedila sa 1:0. Strijelac pogotka za vatrene bio je Andrej Kramarić u 9. minuti.

U reprezentaciji Moldavije nisu igrali igrači iz četiri najbolja moldavska kluba, zbog tamošnjeg finala kupa, odnosno završnice prvenstva.

- Nedostajalo je preciznosti, ali utakmica mi je dala dosta podataka. Vidio sam što neki igrači mogu napraviti. Moldaviju ne treba podcjenjivati, ali nisu nam stvorili niti jednu šansu i to je dobro - rekao je Čačić.

Hrvatska je rano došla u vodstvo. U 9. minuti Perišić je sjajno pronašao Kramarića s desne strane, a napadač Hoffenheim potvrdio je sjajnu formu i zabio za 1:0.

- Svi su očekivali da će biti više golova, ali imali smo protivnika koji je duboko stajao i bio agresivan. Dobio sam udarac, no sve će biti u redu. Možda neću trenirati sljedećih četiri-pet dana, ali bit će sve u redu - izjavio je strijelac Andrej Kramarić.

 

Nakon pogotka pao je ritam igre, ali vrijedi istaknuti Vrsaljkov pokušaj u 12. minuti kada je pokušao lob-udarcem prevariti moldavskog vratara, no lopta je pogodila vratnicu! U 31. minuti Pjacin udarac glavom završio je pored vrata.

Na poluvremenu izbornik Čačić je u svlačionici ostavio šest igrača. Umjesto Vide ušao je Schildenfeld, umjesto Badelja Antolić, Halilović je zamijenio Pjacu, a Brozović Ćorića. Čop je ušao umjesto Perišića, a Rog je zamijenio jedinog strijelca Kramarića.

Hrvatska je tek u zadnjih dvadesetak minuta zaigrala nešto opasnije. U 70. minuti Čop je pogodio stativu, a nešto kasnije je Ćorić pucao iznad vratnice. 

Vatreni će za sljedeću utakmicu sa San Marinom biti jači, jer će se Mandžukić, Srna i Rakitić u nedjelju priključiti reprezentaciji. Dolazak Modrića i Kovačića očekuje se u četvrtak.

Izbornik Čačić u subotu će igračima dati slobodan dan. Već u nedjelju reprezentacija se ponovno okuplja u zagrebačkom hotelu "As", a potom kreće prema Rovinju na drugi dio priprema.

Posljednju provjeru uoči odlaska na Euro Hrvatska ima 4. lipnja u Rijeci protiv San Marina. Nakon utakmice igrači će dobiti dva slobodna dana, a u utorak, 7. lipnja, Čačić će odvesti reprezentaciju u Francusku.

Prvi ogled na Euru, na rasporedu je 12. lipnja u Parizu protiv Turske.

>>Čačić: Igru ćemo podrediti Luki Modriću

Komentara 135

DU
Deleted user
22:34 27.05.2016.

Pripreme, umor, čuvanje nogu zbog ambicije odlaska na EP, autobus Moldavije pred svojim golom i neadekvatna špice, pogotovo Kalinić. Bit će bolje, ovi rezultati i nisu važni koliko je vażno uigravanje.

DU
Deleted user
19:48 27.05.2016.

Molim jugonostalgičare,recepcionere,svastičare,atmosferlije da odbiju od svetinje. Volim te jedina zemljo Hrvatska.

DU
Deleted user
22:59 27.05.2016.

Još jednom poziv svastičarima da se jave ispod recepcije. Navodno je atmosfera odlična.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije