Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROJ ZA GOLOVE

Valjda će u Hajduku sada više poštovati Čopa

Hajduk - Dinamo
Foto: Tino Jurić/Pixsell
02.09.2014.
u 11:10

– U prvom smo poluvremenu još bili na plaži, još smo se kupali na Kornatima! Ali, u nastavku smo pokazali karakter i petlju, malo je momčadi koje mogu na Poljudu preokrenuti 0:2! Ma još sam u šoku – uživao je Čop.

Postigao je ovoga ljeta osam pogodaka u sedam kola Prve HNL (plus tri u Europi), a otkad je u Dinamu, svome je Hajduku utrpao čak sedam golova! Duje Čop, podcijenjeno Hajdukovo dite, prometnuo se u najvećeg “krvnika” splitske momčadi od ljeta 2012., kad je iz Splita došao u Maksimir. U nedjeljnom je derbiju dva puta svladao Kalinića...

– U prvom smo poluvremenu još bili na plaži, još smo se kupali na Kornatima! Ali, u nastavku smo pokazali karakter i petlju, malo je momčadi koje mogu na Poljudu preokrenuti 0:2! Ma još sam u šoku – uživao je Čop.

Ljetni je prijelazni rok okončan i Čop je, eto, ostao u Dinamu. Ponuda je bilo, ali postojao je raskorak između Dinamovih odštetnih zahtjeva (osam milijuna eura) i ponuđene odštete od četiri i pol milijuna eura.

Golgeter Čop zapravo je samo nastavio tamo gdje je lani stao, podsjetimo da je prošle sezone odigrao 50 utakmica za plave i zabio čak 32 gola, uz osam asistencija.

A otkad je u Dinamu, Čop je u 90 utakmica zabio 52 gola. U posljednjih 60 utakmica postigao je čak 43 pogotka! Ove je sezone, pak, na deset odigranih utakmica čak 11 puta tresao suparničke mreže, uz dvije asistencije. Postao je Duje stroj za golove, nije ga mogao zaobići ni izbornik Kovač, a o njegovoj psihičkoj čvrstini dovoljno govori i ova rečenica:

– Nisam opterećen novcem i nekakvim ludim inozemnim transferima. Što se mene tiče, mogao bih do kraja karijere ostati u Dinamu – rekao je Čop.

A valjda su ga sad počeli poštovati i u Splitu.

>> Čop: Valjda će sada reći da sam dobar za Hajduk

Ključne riječi

Komentara 19

ZO
zoom
12:11 02.09.2014.

bravo čop, izrastaš u vrhunskog napadača! ako tako nastaviš postat ćeš reprezentativni kalibar, sretno!

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
12:13 02.09.2014.

Nikad, nigdje i nitko u Hrvatskoj nije i neće poštovati znanje. Zbog toga kad dođu oni koji znaju vidi se koji su to koji ne znaju.

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
15:14 02.09.2014.

Još kada je Čop prelazio u Dinamo pisao sam kako je Hajduk OPET napravio veliki propust. Dečko je već igrao vani, odskakao od vršnjaka u Hajduku, ali... hajdukova uprava najmanje cijeni svoje. Istina, tada je i u Hajduku bilo dosta dobrih napadača koji su poslije rasprodani. Svejedno, "mali" je na najboljem putu ne samo dostići nego i prestići "staroga" Čopa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije