Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Real zabio pet komada Baselu, Modrić sjajno asistirao Baleu

Real Madrid - Basel
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/8
16.09.2014.
u 22:30

Real Madrid uvjerljivom pobjedom nad Baselom je krenuo u obranu naslova prvaka u Ligi prvaka.

Europski prvak Real Madrid uvjerljivom je pobjedom otvorio novu sezonu Lige prvaka. Madriđani su u prvom kolu skupine B na Santiago Bernabeu svladali Basel s 5:1.

Madriđani su katastrofalno otvorili sezonu (izgubili Superkup i upisali dva poraza zaredom u ligi) pa im je večeras trebala pobjeda kako bi se u u svlačionicu i tribine vratilo dobro raspoloženje. I slavili su više nego uvjerljivo.

Ancelotti je krenuo u standardnoj 4-3-3 formaciji s Lukom Modrićem na desnoj strani veznog reda. No, i Basel je krenuo otvorenoga garda pa smo na prvi gol čekali samo 14 minuta. Modrić pao u šesnaestercu gostiju, ali je slovenski sudac Skomina ostao nijem. Nakon toga je Rodriguez dodao za Nacha koji je htio ubaciti, ali je pogodio Suchyja od kojega se lopta odbila u gol.

Modrić je u 30. minuti sjajnom asistencijom pronašao Balea, a velški ofenzivac još bolje prebacio vratara Valcika i poslao loptu u praznu mrežu. Samo dvije minute kasnije Ronaldo je povisio na 3:0. U 37. minuti se u strijelce upisao i James Rodriguez, a već u sljedećem napadu je Gonzalez smanjio na 4:1.

Realu je to bilo dovoljno, usporio je, no ipak je do kraja utakmice uspio postići još jedan gol. 11 minuta prije kraja nakon lijepe akcije Ronalda i Benzeme, francuski je napadač opalio ljevicom, a lopta se od grede odbila u mrežu.

Pamtit će se taj pogodak jer to je bio tisućiti Realov gol u Ligi prvaka! Real je prvi klub u povijesti ovoga natjecanja koji je dosegnuo ovu brojku.

Luka Modrić igrao je do 75. minute kada je ustupio svoje mjesto Illarramendiju. Publika na Santiago Bernabeuu ispratila ga je ovacijama.

>> Olympiacos slavio, Mandžukić zabio za Atletico

>> Liverpool izvukao pobjedu nad Ludogorecom, Borussia svladala Arsenal

Ključne riječi

Komentara 2

MT
mladen.turcic
05:37 17.09.2014.

lukica je kralj

DI
didery
20:30 16.09.2014.

ima negdje prijenos

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije