Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rakitiću deset minuta

Messi i Neymar srušili Espanyol, Xavi ušao u legendu!

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
25.04.2015.
u 18:00

Ivan Rakitić utakmicu počinje na klupi, uz Xavija. Trener Luis Enrique odlučio je dati prednost Rafinhi

Mnogi su gradski derbi protiv Espanyola označili kao jednu od najvećih prepreka Barceloni u pohod na naslov prvaka, ali Messi i društvo nisu imali previše problema. Na stadionu Cornella-El Prat pobijedili su 2:0, a pogotke su zabili Neymar i Messi.

Barca je od prve minute bila dominantna, a to joj se isplatilo u 17. minuti kada je povela nakon odlične akcije. Messi je sjajno pronašao Albu, on uputio prizemnu loptu u kazneni prostor, Suarez mudro propustio kroz noge, a Neymar je zatresao mrežu. Bio mu je to 19. gol u Primeri, a ukupno je postigao 31 gol ove sezone.

Samo osam minuta poslije vodeća momčad lige udvostručila je vodstvo, Messi je zabio nakon asistencije Suareza. Argentincu je ovo bio 36 pogodak u prvenstvu ove sezone, ukupno 48. gol za Barcu. Ako se tome dodaju i dva pogotka za reprezentaciju, ispada da je četvrti puta u karijeri došao do čarobne granice od 50 pogodaka. 2010./11. zabio ih je 57, sezonu poslije 82, a 2012./2013. 69.

Početkom nastavka Jordi Alba dobio je neobičan crveni karton, dva žuta u razmaku od pola minute. Prvo je nezadovoljan jednom odlukom napucao loptu i dobio prvi karton, a onda još i prigovorio sucu pa je morao u svlačionicu. Međutim, to nije pokolebalo Barcu, samo dvije minute kasnije Messi je pogodio vratnicu, a vrlo brzo imao je još jednu priliku, baš kao i Neymar, ali nisu uspjeli zabiti. Tada se i Espanyol malo oslobodio, ali rezultat je ostao isti. Kod domaćih je u sudačkoj nadoknadi crveni karton dobio Moreno.

Barcelona je tako dobila i sedmu uzastopnu utakmicu protiv Espanyola i tako izjednačila rekord koji je ostvarila u razdoblju od 1958. do 1961. Ovom pobjedom pobjegla je Realu na pet bodova, ali 'kraljevski klub' sutra još mora igrati protiv Celte.

Ivan Rakitić u igru je ušao u 79. minuti, a svakako treba izdvojiti i to da je u 88. minuti umjesto Inieste ušao legendarni Xavi i upisao 500. ligaški nastup za Barcu.

>>Messi: Protiv Bayerna moramo dati 110 posto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije