Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR 'DARKO DRAŽENOVIĆ'

Rakitić je Večernjakov nogometaš godine: 'Možda stignem i Šukera...'

Ivan Rakitić nogometaš godine
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/46
08.10.2015.
u 11:01

– Hvala Večernjem listu i svim ekspertima. Znam da će mi biti teško pobijediti našega predsjednika Davora Šukera koji ima šest ovih nagrada – rekao je Rakitić.

Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone, proglašen je najboljim nogometašem 2015. u izboru Večernjeg lista. Statuu “Pobjednik”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti organiziranoj u prostorijama Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti u Zagrebu predao mu je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

– Hvala Večernjem listu i njihovim ekspertima. Riječi su suvišne, zadovoljstvo mi je družiti se s ovim mališanima jer znam što znači izmamiti djetetu osmjeh na lice. Odužit ću se, neće mi biti ovo jedina nagrada. Možda stignem i Davora Šukera sa šest titula. Već u subotu ćemo protiv Bugarske vratiti vjeru i ljubav u našu reprezentaciju – rekao je Rakitić nakon primanja nagrade koja nosi ime po dugogodišnjem uredniku sportske rubrike Večernjaka, pokojnom Darku Draženoviću koji je utemeljio izbor nogometaša godine.

Davor Šuker pitao ga je koji je ljepši grad, Sevilla ili Barcelona.

– Oba su ljepša nego tvoj Madrid – našalio se Rakitić pa dodao:

– Oba grada su lijepa, ali ako me na kraju karijere budete tražili, naći ćete me u Sevilli.

Nakon ceremonije dodjele, članovi udruge Crveni nosovi izveli su kratku predstavu za djecu u publici nakon čega je uslijedila podjela prigodnih darova Večernjeg lista te zajedničko fotografiranje s najboljim nogometašem.

Nakon dodjele, Ivan Rakitić je u pratnji domaćice, doktorice Jasminke Stepan, voditeljice odjela za hematologiju i onkologiju, predstavnika bolnice i Večernjeg lista obišao male bolesnike na odjelu pedijatrija – onkologija te im predao dresove i darove Barcelone i Večernjeg lista.

Večernji list od 1972. bira najboljeg nogometaša godine, što je najstariji izbor nogometaša godine u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Kroz dugu povijest izbora velikani poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Dade Prše, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Velimira Zajeca, Marka Mlinarića i drugi osvajali su statuu “Pobjednik”. Današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tu je nagradu osvojio čak šest puta.

Igrača godine bira žiri od 11 bivših nogometnih reprezentativaca, a ove godine su to: Dražen Ladić, Ivica Križanac, Andrej Panadić, Srećko Bogdan, Anthony Šerić, Joško Jeličić, Željko Adžić, Jurica Jerković, Slaven Zambata, Joško Skoblar, Milan Rapaić.

Najbolji u 44. izboru, Ivan Rakitić, osvojio je 105 bodova, čime je prvi put najbolji igrač u anketi Večernjeg lista. Drugi u izboru je Ivan Perišić, igrač milanskog Intera sa 85 bodova, a treći nogometaš madridskog Reala Luka Modrić sa 80 bodova. Rakitić je ovom nagradom zaokružio izvanrednu igračku godinu u kojoj je s Barcelonom ove sezone postao prvak Europe postigavši pogodak u finalnoj utakmici.

Izabrana je i Nada godine

Pobjednik je u toj kategoriji nogometaš zagrebačkog Dinama Ante Ćorić sa 35 bodova, drugo mjesto pripalo je Andriji Baliću iz splitskog Hajduka sa 29 bodova, dok je treći njegov suigrač Nikola Vlašić sa 26 bodova.

Kako su glasovali članovi Večernjakovog žirija – pogledajte u priloženim člancima:

>> Ivan Rakitić: Kada je Bilić vodio Hrvatsku, vidio sam da će biti velik trener

>> Ladić: Ne bih prihvatio Šukerov poziv, a impresivan je bezobrazluk kojim se mažu oči!

>> Ivica Križanac: Dok vladaju ovi ljudi, nogomet me ne zanima!

>> Panadić: Niko Kovač je radio poput vrhunskih svjetskih trenera

>> Bogdan: Dinamo je sad otuđen klub, zato više i ne idem na Maksimir

>> Šerić: Rakitić je najbolji, Guardiola mi je dirigirao kao igrač, a Hajduk još ove sezone može osvojiti prvenstvo

>> Jeličić: Neprihvatljiv mi je sustav koji je Mamić postavio u HNS-u

>> Željko Adžić: Čačić je bolji izbor nego Štimac i Kovač

>> Jerković: Rakitić mi se više sviđa, Modrić u Realu ima sporedne uloge

>> Slaven Zambata: Dva su Ivana na vrhu, a Ćorić ide istim putem

>> Skoblar: I Niko Kovač odveo bi nas na Euro 2016.

>> Milan Rapaić: Rakitić je pobjednik, baš je zato i najbolji!

Foto: Kyodo"n Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Komentara 14

DE
derin
15:17 08.10.2015.

Momak je dospio u Barcu, zamijenio xavija, osvojio sve i lp i zabio gol u finalu. Zasluženo kao i Perišić drugi.

TH
torca hz-hb
19:27 08.10.2015.

Izbor je OK. Rakitić je najbolji, Ćorić i Balić jesu najveće nade dok je Vlašić već igračina.

MS
mirko.soco
07:44 09.10.2015.

Rakitić mi je do nedavno bio vrlo simpatičan nogometaš, ali u nekoliko zadnjih utakmica (posljedje četiri kvalif. utakm.) za hrvatsku reprez. po meni najlošiji pojedinac. U njegovoj igri sve se svodi na prijem lopte oko centra i na kratki pas unazad.... i ništa više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije