Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završilo 0:0

Hrvatska s igračem više nije uspjela slomiti Island

reprezentacija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/22
15.11.2013.
u 21:51

Domaćini su od 50. minute igrali s igračem manje nakon što je Skulason zaradio crveni karton, ali Hrvatskoj ni to nije bilo dovoljno.

Hrvatska je na Islandu odigrala 0:0, nastavila je s bezidejnom igrom iz Štimčeve ere i za Brazil će ‘krvariti’ u Zagrebu u utorak.

Iličević ‘nije došao’

Nisu se obistinile prijetnje polarnim uvjetima za igru; zaleđenim travnjakom, snijegom do koljena, orkanskim vjetrom... Igralo se na besprijekorno uređenom igralištu, po prohladnom vremenu i nimalo sjevernjačkom ambijentu. Islandska publika u utakmici stoljeća njihove reprezentacija napravila je sjajan, gotovo južnjački ambijent, bodrila gromoglasno svoju momčad cijelim tijekom utakmice.

I čini se kako su grlati Islanđani na tribinama, kao i čvrsti Larsovi momci na terenu, uspjeli u naumu, potpuno su zakočili Hrvate. Ničime Hrvatska u Reykjaviku nije u igri djelovala uvjerljivije nego u Glasgowu, s tim da ovdje barem nije primila gol.

Ali, dojam je u prvih 45 minuta bio sirotinjski, nimalo nalik reprezentaciji koja si utvara da može igrati zapaženu ulogu na SP-u.

Sve uzbudljivo u prvom poluvremenu dogodilo se u prve dvije minute. Najprije je Mandžukić sjajno dodao Duduu, a oštrica slavnoga golgetera kao da je otupila. Iz ovakvih šansi nekada je zabijao zavezanih očiju.

Odmah u sljedećem napadu veliki propuh u našoj obrani, Finnbogason je bio u čistoj šansi, ali ukazao se Joe Šimunić i spriječio siguran pogodak. Ostatak prvoga dijela protekao je u ravnopravnoj borbi, u kojoj su Hrvati napadali samo Ćorlukinim dijagonalama na Perišića, a svaki njegov centaršut bio je plijen vratara.

Dudu je zaigrao iza Mandžukića i ostao nedorečen, Luka Modrić i Rakitić nisu iskreirali mnogo, a u jednom trenutku prvoga poluvremena lopta je čak došla i do Iličevića. Baš kad smo pomislili da je Kovačev joker ostao u hotelu, Ivo je krenuo silovito prema golu Islanda, a jedan viking otpuhnuo ga je kao leptirića. Taj izum s Iličevićem neodoljivo je podsjetio na ono Štimčevo postavljanje Radoševića u Bruxellesu. Nije donio baš ništa dobroga...

Zicer na kraju

U završnici prvoga poluvremena peh je zadesio Islanđane. U kontranapadu Kolbeinn Sigthorsson uganuo je gležanj i iznijeli su ga na nosilima. Centarfor Ajaxa izgubljen je za utakmicu u Zagrebu, vjerojatno i na dulje vrijeme. Umjesto njega ušao je 35-godišnji Eidur Gudjohnsen. Sreća se nasmiješila našima u 50. minuti, krasnu je loptu odigrao Rakitić za Perišića, na 17 metara srušio ga je Skulason i dobio crveni karton.

I odmah smo imali prilika, ali Islanđani su imali sjajnog vratara. I kako je vrijeme prolazilo sve su manje znali naši kako nešto napraviti, iako je veliku priliku imao Perišić. Pravu igru nisu ni pronašli i ostalo je 0:0, pa će se za odlazak za SP u Brazilu odlučivati u zagrebačkih 90 minuta. No, ne možemo se oteti dojmu da smo propustili veliku priliku i da ćemo strepiti u utorak.

Komentara 102

Avatar Trpimir
Trpimir
22:19 15.11.2013.

Tjesimo se da barem gol nismo primili.. koja bi tek onda bedara bila. Ali ja sam jos u soku da s igracem manje nismo mogli kapitalizirati, pa di su vam muda eeeeeeej????!!!!!

Avatar MihaNN
MihaNN
22:03 15.11.2013.

Igrati skoro čitavo poluvreme sa igračem manje,igrati i bez najboljeg igrača protiv Hrvatske i izvući neriješen rezultat;pitam se da li je to zasluga Islanđana ili slabost naše repke. Rekao bi,ovo drugo. Možemo mi galamiti,ljutiti se,činjenica je da imamo prosječnu generaciju igrača sa kojom se teško može napraviti nešto što bi bilo upisano u anale hrvatskog nogometa velikim slovima. Ajde,dobro,ne paničarimo,uvjeren sam da ih doma možemo nakantati. Ostaje pitanje,šta ćemo posle u Brazilu? Pa,rekao bi,malo 0:0,pa malo 1:0 poraz,pa ako bude izuzetne sreće možda i neka 1:0 pobjeda,ali siguran sam da ćemo hvatati prvi avion natrag nakon grupne faze. Oni naši slavni ‘Francuzi’ su neponovljiva generacija na koju jedna mala zemlja,koliko god ona bila talentirana za žoganje,mora čekati desetljećima.ma,biće bolje,kada,to zna samo dragi bog.kad nam opet pokloni hrvatsku klinčadiju da lema kojekakve napuhane svjetske superzvijezde,bićemo opet nasmijani i sretni. Doći će to vrijeme opet,doći.

JU
juma
21:58 15.11.2013.

Čestitke Islandjanima, jer su oni moralni pobjednici. Kod naših je pristup bio dobar ali se vidi da je Igor Štimac ostavio kaos koji se ne da tako brzo posložiti. Ovo je vrlo opasan rezultat za nas i za Island zapravo ravan pobjedi. Bojim se za uzvrat, jer nas jedna neugodna kontra ili individualna pogreška praktički izbacuju iz utakmice. Ukoliko Island da gol u Zagrebu, skoro sigurno prolazi, a nama ostaje jad i čemer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije