Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bugarin novi trener plavih

Petev obećao znoj i suze: Dinamo će se vratiti ondje gdje pripada

Ivajlo Petev
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/13
29.09.2016.
u 12:30

Hrvatski prvak Dinamo predstavio je novog trenera, 41-godišnjeg Bugarina Ivajla Peteva

Ivajlo Petev (41) s tribina je gledao utakmicu Lige prvaka između Dinama i Juventusa. Današnji savjetnik plavih Zdravko Mamić dvaput je zvao Peteva da dođe u Dinamo i oba puta dobio je odbijenicu jer Bugarin imao posao. Petev treći poziv nije odbio.

– Sretan sam što sam došao u Dinamo. Dvaput smo se susretali, ali nismo se uspjeli dogovoriti. Ipak, uvijek sam htio raditi u klubu kao što je Dinamo. U glavi imam samo jedno, želim stvoriti pravu momčad, ali za to ćemo morati puno raditi. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe i doći će dan kada će se Dinamo vratiti ondje gdje pripada – kazao je Petev. 

Kakva će biti Dinamova igra?

– Želim da Dinamo igra onakav nogomet kakav ja želim. Volio bih da se svima svidi kako igra Dinamo. Problem? Ne bi bilo korektno da sada o tome pričam – dodao je Petev.

- Dinamo ima mnogo dobrih igrača, ali za mene je najvažnija momčad. Svaki igrač dobrim igrama diže svoju cijenu. Ali, momčad je ispred igrača.

Kako vam je bilo ozračje na utakmici s Juventusom?

– Svaka čast navijačima. Kad bi tako bilo svaki put, to bi bilo odlično.

U nedjelju u Maksimir dolazi Hajduk?

– Gledao sam jednu utakmicu, ali do utakmice ću se još bolje upoznati s njima. Danas imamo prvi trening, vjerujem da ću stići pripremiti momčad za Hajduk koja će izgledati drugačije u odnosu na Juventus - podvukao je novi Dinamov trener.

Napustili ste bugarsku reprezentaciju i došli u Dinamo?

- To je moja odluka, ja sam tako htio. Dogovorili smo se sve, to je moja odluka i ja sam bio 100 posto siguran u to da želim biti ovdje.

Dinamov direktor Tomislav Svetina ovako je predstavio novog trenera:

– Ivajlo Petev je novi trener Dinama. Trener koji Dinamo zna jako, jako dobro, a vjerujem da i vi njega znate. Nalazi se na stadionu koji mu je ostao u najgorem sjećanju. Doveli smo ga jer čvrsto vjerujemo da je on najbolji izbor. Nudilo se mnogo trenera različitih profila, domaćih i stranih, svih vrsta... Bit ćemo iskreni, Petev je bio prvi izbor. Mlad je, željan, ima sjajne rezultate iza sebe. Nije stranac jer poznaje ovu momčad, zna jezik. Koliko poznaje momčad, pokazat će vam već u nedjelju. Nije bilo u planu da preuzme momčad u nedjelju jer znamo koliko znači utakmica protiv Hajduka – derbi je derbi i nije jednostavno preuzeti momčad prije takve utakmice. On je htio preuzeti momčad pred derbi.

Komentara 6

BU
budagigo
13:02 29.09.2016.

Ajde konačno da su doveli peteva.sretno!

SM
SmellsLikeŠit
17:21 29.09.2016.

Pa di će ga vratiti? Dinamo je na istoj razini 10ak godina. Ove godine su malo lošije ušli u HNL-u , inače sve po starom.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
10:49 30.09.2016.

imamo trenera još samo 5, 6 igrača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije