Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo slavio protiv Cibalije

Trener Ivajlo Petev tek u petoj utakmici osjetio slast pobjede

Dinamo - Cibalia
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
22.10.2016.
u 18:51

U 13. kolu Prve HNL u Maksimiru Dinamo je pobijedio Cibaliju sa 3:0

Očekivane je bodove Dinamo upisao protiv Cibalije, pobijedivši slabašne Vinkovčane 3:0 (2:0). Plavi su na ovoj utakmici zabili prvi gol i pobijedili u svom Maksimiru nakon nešto više od dva mjeseca, a ovaj će dvoboj ostati u sjećanju i Dinamovu treneru Ivajlu Petevu!

Bilo je ovo, naime, njegovo peto vođenje momčadi u Maksimiru i prva pobjeda! Podsjetimo, izgubio je s Ludogorecom, i Bugarskom, te jednom s Dinamom (Sevilla), a remizirao je protiv Hajduka i sad je napokon osjetio slast uspjeha...

Vinkovački je "bunker" u Maksimiru odolijevao nešto više od pola sata. A onda je Pavičić povukao loptu po sredini, odigrao je na desni bok do Matela, koji je dobro centrirao. A vratar Cibalije, Mladen Matković, loše je reagirao i rukom odbio loptu na glavu Soudaniju, koji je taj poklon laganim udarcem glavom sa sedam metara pretvorio u 1:0!

Bio je to, eto, prvi Dinamov domaći pogodak nakon četiri sušne utakmice (Osijek, Juventus, Hajduk, Sevilla), prvi gol u Maksimiru nakon 19. kolovoza i 1:0 pobjede protiv Splita! A do tog pogotka igralo se samo na jedna vrata, ona vinkovačka, bilo je očito da plavi žele što prije razbiti prokletstvo gola i zatresti suparničku mrežu.

Htijenja i želje bilo je napretek, no teško je bilo probiti gustu formaciju koju je trener Stanko Mršić sučelio Zagrepčanima. A Dinamov je trener, Ivajlo Petev, ovaj put od prve minute u sastav postavio Antu Ćorića, na tribini je ostao Jonas, a u momčad su se vratili Pivarić i Machado, koji su zbog umora preskočili Sevillu, dok se na vratima opet pojavio Šemper.

Dinamo je pokušavao probiti čvrsti vinkovački bedem, imao je u prvih 45 minuta i osam udaraca iz kuta, nekoliko polu-prilika i dvije čiste šanse, no Fernandes (8. minuta) i Soudani (27.) nisu dobro reagirali u situacijama kad je Matković već potpisivao kapitulaciju...

I kad je plave već pomalo počela hvatati nervoza, napokon se zatresla mreža gostiju, Soudani je donio dugo očekivano vodstvo. A tri minute prije odlaska na odmor, Dinamo je poveo 2:0, strijelac je, nakon šest i pol mjeseci prvenstvenoga posta(!), bio Angelo Henriquez!

Čileanac je najprije prevario dvojicu suparničkih igrača i potom opalio s 20-ak metara iskosa s desne strane, pogodivši suprotni, Matkovićev desni gornji kut.

Bio je to euro-gol, pogodak kojim je Henriquez potvrdio visoku klasu, zgoditak koji je valjda označio i kraj njegova posta. Nevjerojatno je da je prije ove utakmice, čileanski centarfor zadnji put u Prvoj HNL zabio još 3. travnja Osijeku, slavonski mu klubovi, eto, leže. U tom razdoblju, Henriquez je samo jednom tresao mrežu – prije mjesec dana, u Puli, u kupu protiv niželigaša Velog Vrha...

Nastavak je donio istu sliku na travnjaku, iako su gubili 0:2, gosti ipak nisu ni mogli, a ni previše željeli otvoriti svoju obrambenu školjku. Uostalom, prije ovoga gostovanja nisu ni očekivali ništa više od pristojnoga poraza, željeli su u Zagrebu samo što skuplje prodati svoju kožu...

A Dinamo je malo usporio, očito zadovoljan vodstvom, međutim čvrsto je držao niti igre i povremeno stvarao opasne situacije ispred Matkovića. Međutim, Henriquez u dva navrata, te Ćorić i Fernandes, nisu bili precizni u svojim pokušajima. No, u 76. minuti, Šitum je nakon Pavičićeva dodavanja, zabio za 3:0. U završnici su zaprijetili još Pavičić i Knežević, ali se rezultat više nije mijenjao. 

Tijek utakmice:

87' - Knežević je pucao s vrha šenaesterca, ali Cibalijin vratar obranio.

84' - Nakon Šitumova ubačaja probao je Pavičić, ali je njegov pokušaj prošao kraj vrata.

75' - Goooool! Šitum zabio za 3:0.

70' - Nova prilika za domaći sastav. Pavičić je sjajno poslužio Henriqueza koji se sjurio prema Cibalijinim vratima, ali je Matković obrani udarac.

61' - Ćorić je kombinirao s Fernandesom te je na kraju pucao, ali je lopta prošla kraj stative.

57' - Nova prilika za plave. Henriquez je pobjegao protivničkoj obrani, ali je pucao iznad grede.

55' - Dinamo i dalje plete mrežu ispred Cibalijinih vrata.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Igrači su otišli na odmor. Dinamo nakon prvog poluvremena vodi protiv Cibalije sa 2:0.

42' - Gooooool! Henriquez je napokon zabio. Čileanac je naciljao s vrha 16-erca i precizno pogodio mrežu vratara Matkovića.

34' - Goooool! Cibalijina obrana napokon je popustila. Soudani je zabio glavom nakon odbijanca.

32' - Dinamo nastavlja napadati. Pivarić je ubacio, a Fernandesov pokušaj glavom obranio je Matković.

29' - Fernandes se našao sam pred gostujućim vratima, ali obrana je blokirala i izbila loptu u udarac iz kuta.

20' - Plavi prijete, ali bez konkretnije završnice

14' - Ćorić je sjajno opalio s dvadesetak metara, ali je vratar Matković obranio njegov udarac.

8' - Dinamo je počeo kombinirati, Fernandes se našao u dobro prilici, ali je njegov udarac skrenuo Cibalijin branič u udarac iz kuta.

1' - Počela je utakmica u Maksimiru.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 12

BU
budagigo
19:36 22.10.2016.

haYdUk največi klub u državi po objektivnom mišljenju navijača-svojih,ta institucija,ta piramida,ta tvornica,taj športski fenomen prepun dragulja,bisera,dijamanata kao malo tko u europi ,a o čemu se slažu i najeminentnija pera europskog športskog novinarstva poput rejića i pezzija, taj gigant svijetske nogometne vještine nad kojega se od nedavno nakon održanog stobrečkog koncerta za sudačku organizaciju u izvedbi orkestra sastavljenoga od talenata iz redova navijača-vlasnika haYdUka nadvila topla očinska sudačka ruka zadivljena notama stobrečkoga koncerta pa je počela suditi milostivo haYdUku kao da sudi vlastitome djetetu pa ipak taj i takav močan haYdUk uza sve nije uspio pobjediti u puli što je najbolji dokaz o snazi prve hnl i dokaz koliko se hnl primakla ligama petice.

AP
apokaliptika
19:22 22.10.2016.

A tko je vodio momčad protiv Slavena, Drago Hudika i Predrag Jurišić?

VL
vladek
06:52 23.10.2016.

Pušnik je jedan največi nogometni huligan,Zato je i otišao u Hajduk.Vidi se po grubostima igrača kako mlatiju po nogama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije