Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje 4:1

Čile nakon jedanaesteraca pobijedio Argentinu i osvojio Copa Americu

Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
04.07.2015.
u 23:44

Gonzalo Higuain pucao je iznad gola, a Bravo je obranio udarac Banege.

Čile je nakon lutrije jedanaesteraca konačno otišao do kraja na Copa Americi. Slavio je domaćin 4:1 i tako konačno prvi puta osvojio prestižno natjecanje. I to u čak 44. pokušaju, piše Goal.com.

Prekinuli su veliku crnu seriju. Od 1941. godine četiri su puta bili domaćini, u sva četiri scenarija Argentina je otišla do kraja na njihovu tlu, no prokletstvo je zaustavljeno 74 godina kasnije. Lionel Messi tako će ostati u čekaonici ne bi li nešto osvojio s gaučima, ostaju srebra iz Brazila sa SP-a, odnosno Cope...

Čile je isto tako prvi puta pobijedio Argentinu na Copi, svog susjeda, velikog rivala. Pomoglo je i 50.000 raspjevanih navijača koji su nosili Alexisa Sancheza i društvo, ali i Dinamova Herniqueza koji je dobio priliku u produžetku.

U posljednjih 11 međusobnih utakmica, statistika je 'debelo' bila na strani gaučosa, imaju sedam pobjeda, a samo su jednom izgubili, uz tri remija.

Utakmica? U 11. minuti vidjeli smo prvu polupriliku. Na odbijanac na nekih 11-12 metara natrčao je Vidal, lopta je visoko odskakala, ali Arturo je uspio opaliti poluvolej slabijom, lijevom nogom. Od travnjaka se odbila, ali Romero ju je odbio u stranu.

Desetak minuta kasnije zaprijetila je Argentina. Slobodan udarac potpuno iskosa, na nekih 25 metara izveo je Messi, Agüero je pucao glavom s četiri metra, ali Bravo je uspio reagirati, podići ruke i obraniti.

U zadnjim trenucima prvog dijela bila je i najbolja šansa. Pastore je napravio nered uz crtu u mrtvom kutu, dao povratnu Lavezziju koji je bio potpuno sam na 10-ak metara, mogao je birati gdje će pucati, ali je gađao ravno u Brava.

U drugom poluvremenu nije bilo izrazitih šansi sve do 90. minute kada je Argentina propustila priliku osigurati svoj 15. naslov. Messi je povukao kontru, dao Lavezziju koji je mogao pucati s 10-ak metara, ali se odlučio na dodavanje Higuainu na drugoj stativi, no Gonzalo se zamalo zakasnio i pogodio je vanjski dio mreže!

Utakmica je otišla u produžetke, međutim obje strane jedva su dočekale izvođenje penala, ozbiljnijih prilika nije bilo. Penali? Fernandez, Messi i Vidal uredno su zabili, a onda je loptu uzeo Higuain koji je loptu poslao "nebu pod oblake". Nakon što je slično napravio i Banega (doduše, piše se obrana Bravu), sve je bilo jasno, Alexis Sanchez morao je samo zabiti i to je i učinio...

Argentina je osvojila Copa America 14 puta, morat će pričekati na izjednačenje s Urugvajem. Gauči su zadnji puta osvojili 1993., prošlo je već 22 godine. Možda dogodine na jubileju, kada će se, u SAD-u slaviti 100 godina veličanstvenog natjecanja...

Statistiku finala Copa Americe pogledajte na portalu Goal.com.

Čile - Argentina 4:1 (jedanaesterci)

Ključne riječi

Komentara 14

MA
Mars..+
22:01 04.07.2015.

Gledate li vi to ?????????????????????????? Tako se voli svoja drzava, tako se navija za svoju reprezentaciju braco Hrvati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Usporedite San Siro. Fuj , fuj i 1000x fuj !!!

Avatar Titanov sin
Titanov sin
07:43 05.07.2015.

Čestitam , Čile je zasluženo pobjedio . Posebno mi je drago što je naš Anđelko aktivno sudjelovao u toj divnoj priči . Bravo.

Avatar dzambo
dzambo
05:40 05.07.2015.

I kao sto sam vec napisao 100 puta ''Maradona'' je jedan i jedini... To majka vise neradja.... A ova nova ''djeca'' Messi...pa Messi...pa Messi...Kad Messi osvoji sa Argentinom nesto i kad sa ''ljevim'' klubom prakticki sam osvoji prvenstvo u jednogdnog ligi od petice...mozda onda bude ''Messi''....ovak za sad ostaje samo Maradona....pa...pa...pa...mozda Messi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije