Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje kolo

Bayern pobijedio madridski Atletico, potop Beşiktaşa u Kijevu

Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
Autori: Drago Hudika, Hina
06.12.2016.
u 22:40

Dinamo je u Kijevu razbio Beşiktaş sa 6:0! Gosti su od 56. minute igrali s dva igrača manje. U 29. minuti crveni je karton dobio Beck, a u 56. je zbog druge javne opomene iz igre morao izići Aboubakar

Nogometaši Ludogoreca priredili su iznenađenje u 6. kolu Lige prvaka odigravši u Parizu protiv PSG-a 2:2. Francuski prvak je tako ispustio prvo mjesto u skupini A.

Parižanima je trebala pobjeda za osvajanje prvog mjesta, no neočekivanim rezultatom "jedinicu" su darovali Arsenalu koji je u Švicarskoj pobijedio Basel s 4:1.

Ludogorec je poveo u 15. minuti golom Virgila Misidjana, Edison Cavani je izjednačio u 61. minuti, no osam minuta poslije Wanderson je još jednom šokirao Park prinčeva. Domaćin je do kraja uspio tek izjednačiti, a strijelac je bio Angel Di Maria (90+1).

Arsenal je u Švicarskoj rutinski izborio pobjedu protiv Basela. Topnici su nakon prvog poluvremena vodili 2:0 golovima Lucasa Pereza (8, 16), a potom u nastavku zabili još dva gola. Perez je u 47. minuti zabio svoj treći pogodak, a među strijelce se upisao i Iwobi (54). Domaćin je uspio tek ublažiti poraz pogotkom Doumbije u 78. minuti.

U skupini B je bila najveća drama jer su tri sastava mogla dalje. Uoči zadnjeg kola u vodstvu su bili Napoli i Benfica s po osam bodova, dok je Beşiktaş imao sedam bodova.

Kijevski Dinamo jedini nije imao izgleda za nastavak euro natjecanja. No, upravo su Ukrajinci raspleli cijelu situaciju. Dinamo je pobijedio Beşiktaş sa 6:0.

Dinamo je već nakon prvog poluvremena vodio 4:0, a u nastavku susreta Ukrajinci su zabili još dva gola. Utakmicu je odlučilo isključenje gostujućeg braniča Andreasa Becka u 29. minuti koji je oborio Gonzaleza u kaznenom prostoru i pritom skrivio kazneni udarac.

Do kraja susreta Beşiktaş je ostao i bez Vincenta Aboubakara koji je isključen u 56. minuti. Strijelci su bili Artem Besedin (9), Andrij Jarmolenko (31-11m), Vitalij Bujalski (33), Gonzales (45+3), Serhij Sidorčuk (60) i Junior Moraes (77). Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Dinamo.

U borbi za prvo mjesto Napoli je u Lisabonu pobijedio Benficu s 2:1. Strijelci za talijanski sastav bili su Callejon (60) i Mertens (79). Benfica je u 87. minuti smanjila rezultat golom Jimeneza koji je iskoristio veliku pogrešku Albiola. Marko Rog je ušao u igru u 80. minuti umjesto Isignea, dok Ivan Strinić nije nastupio za Napoli.

Barcelona je pobijedila Borussiju Mönchengladbach 4:0 uz tri gola Arde Turana (50, 54, 67). Među strijelce se upisao i Lionel Messi (16) koji je stigao do svog desetog gola u LP-u ove sezone. Ivan Rakitić nije nastupio zbog žutih kartona.

Utakmicu je gledala Liverpoolova momčad koju je menadžer Jürgen Klopp odveo na odmor u Španjolsku.

Manchester City i Celtic igrali su 1:1. Gosti su poveli pogotkom Patricka Robertsa u 4. minuti, a četiri minute poslije izjednačio je Iheanacho. Jozo Šimunović odigrao je cijeli susret za goste.

I u skupini D pobjednik je bio poznat prije zadnjeg kola,  Atletico Madrid osigurao je prvo mjesto. Bayern je pobijedio Madriđane pogotkom Roberta Lewandowskog u 28. minuti koji je sjajno pogodio iz slobodnog udaraca s 20-tak metara. Šime Vrsaljko igrao je cijeli susret za Atletico.

U borbi za plasman u Europsku ligu PSV i Rostov su igrali 0:0 što je Rusima bilo dovoljno za treće mjesto i nastavak europske priče.

Rezultati, Skupina A: 

Basel - Arsenal 1:4 (Doumbia '78/Perez 8', 16', 47', Iwobi 54')
PSG - Ludogorec 2:2 (Cavani 61', Di Mario 90'+3/Misidzhan 15', Wanderson 60')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina B:
Benfica - Napoli 1:2 (Jimenez 87'/Callejon 60', Mertens 79')
Dinamo (K) - Beşiktaş 6:0 (Besedin 9', Jarmolenko 31'-11 m, Bujalski 33, Gonzalez 45'+3, Sydorcuk 60', Moraes 77' /Beck crveni karton 30', Aboubakar crveni karton 56')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina C:
Barcelona - Borussia (M) 4:0 (Messi 16', Turan 50', 54', 67')
Manchester City - Celtic 1:1 (Iheanacho 8/Roberts 5')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina D:
Bayern - Atletico M. 1:0 (Lewandowski 29')
PSV - Rostov 0:0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 3

DR
drile
00:09 07.12.2016.

ma...ovaj bayern bez hrvata je kao čvarci bez soli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije