Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJEG NA LJESTVICI

Maestralni Soudani donio Dinamu pobjedu na vrućoj Kantridi!

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
21.09.2014.
u 20:41

Slavili su modri sa 2:1 i sad su na četiri boda prednosti.

Dinamo je uspješno prošao i najteži ispit u HNL-u, pobijedio je Rijeku na Kantridi s 2:1, gdje nije slavio već četiri godine. Soudani je bio koban za domaćine, dvama novim pogocima osigurao je Dinamu pobjedu i bijeg na tablici od četiri boda u odnosu na drugoplasiranu Rijeku.

Europski štih Rijeke, pa prvenstvo koje donosi mnogo derbija, sve to prazni novčarke gledatelja, ali Kantrida je opet bila odlično ispunjena, prazno je ostalo samo nekoliko stotina mjesta. Jer, derbi je donosio odluku o tome tko će se u ponedjeljak ujutro probuditi na prvom mjestu prvoligaške ljestvice, dosad vodeći Dinamo ili će ga Rijeka prestići.

Matjaž Kek je napravio dvije promjene u odnosu na postavu Rijeke s utakmice u Liegeu, Mate Jajalo nije mogao igrati zbog kartona, a Zorana Kvržića je zamijenio Vešović, dok je Dinamov trener Zoran Mamić u momčadi koja je deklasirala rumunjsku Astru samo stopera Sigalija zamijenio Goncalom, koji je po vokaciji zadnji vezni igrač.

Pinto ‘pogodio’ strijelca

U prvom dijelu trebalo je dosta vremena da se nešto počne događati na travnjaku. Jer, obje su momčadi previše griješile da bi se mogla složiti nekakva ozbiljnija akcija. Kao da je bilo previše nervoze zbog važnosti utakmice. Trebalo je čekati 20 minuta na nekakvu priliku, imao ju je Dinamo nakon odličnog proboja Pinta. Wilson je pred sobom imao praznu mrežu no pucao je preko vratiju.Uslijedile su tri prilike Rijeke, no Krstanović je prebacio i Eduarda i vratncu, Jugović je glavom tukao u vratnicu, a Leovac pored vratiju. I onda je ponovno na drugoj strani sve napravio Pinto, prošao je jednog igrača, pa nastavio, iz duela s Cvijanovićem izašao kao pobjednik i krenuo s desne strane prema vratima. Vidio je samog Soudanija, pogodio ga, a Alžirac se glavom samo naklonio za nastavak svoje golgeterske serije.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Do odmora je Rijeka zaprijetila preko Kramarića, ali ni njegov udarac nije bio precizan i Zagrepčani su na odmor otišli s 1:0 minimalnom prednošću.

Rijeka je bolje ušla u nastavak, ponovno je zaprijetio Kramarić iz slobodnog udarca, tukao je malo preko vratiju. Matjaž Kek potom je u igru uveo Anasa Sharbinija i njegova prva akcija donijela je pogodak domaćinima. Krasno je odigrao loptu za Kramarića koji je iz blizine matirao Eduarda. Plavi se u tim trenucima loše izgledali, vezna linija koja je bila dominantnija u prvom dijelu sada više nije uspjevala sačuvati loptu ni nešto opasnije i smislenije složiti.

Propustio novi hat-trick

I u takvoj igri gosti su ipak poveli, Pivarić je ubacio, obrana domaćina odbila samo do Soudanija koji je iz prve tukao i pogodio za još jedan pogodak. Mogao je pet minuta prije kraja zabiti i treći te ponoviti učinak iz susreta s Astrom, no njegov udarac je obranio Vargić.

RIJEKA - DINAMO 1:2 (Kramarić 58'/Soudani 33', 69')

RIJEKA (4-4-2): Vargić - Tomečak, Samardžić (od 11. Mitrović), Lešković, Leovac - Vešović (od 54. Vešović), Moises, Cvijanović, Jugović (od 77. Kvržić) - Kramarić, Krstanović. Trener: Matjaž Kek.

DINAMO (4-3-3): Eduardo - Pinto, Goncalo, Šimunić, Pivarić - Antolić, Ademi, Brozović (od 86. Vukojević) - Soudani, Čop (od 70. Ćorić), Wilson (od 58. Henriquez). Trener: Zoran Mamić.

>> Dinamu je pun kufer poraza na Kantridi!

Ključne riječi

Komentara 31

UV
UvijekDesno
21:14 21.09.2014.

Mali Čorić je zvijer zasad je bolji od Halilovića sigurno

HR
HR4ever
21:20 21.09.2014.

Sa nestrpljenjem ocekujem Tudorov komentar.....

DU
Deleted user
21:37 21.09.2014.

Zaslužena pobjeda Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije