Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Federbet tvrdi:

'Utakmica Lokomotive i Istre je namještena'

Istra Lokomotiva (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/2
29.11.2014.
u 09:16

- Velik je novac uložen na obje utakmice i teško je pronaći "sportski razlog" da se to opravda. Dakle, namjestili su utakmicu u travnju, zaradili mnogo novca i ponovili priču. Po našem mišljenju, obje su utakmice sigurno namještene - piše Federbet

Nakon utakmice Lokomotive i Istre koja se odigrala 3. studenoga u kuloarima su krenule priče da "tu nije sve čisto". Istra je na poluvremenu vodila 2:1, a završilo je pobjedom lokosa 4:2 što je bio treći put zaredom da utakmice ovih momčadi završavaju "iz dva u jedan". Riječ je o kladioničarskoj opciji prema kojoj jedna momčad vodi na poluvremenu, dok druga pobijedi na kraju.

A utakmica se sada našla i pod povećalom Federbeta, međunarodne neprofitne organizacije koja se bavi, između ostaloga, borbom protiv namještanja utakmica, piše Goal.com.

Federbetovci su izvadili kladioničarske tečajeve za posljednje dvije utakmice tih suparnika. U onoj igranoj 16. travnja Istra je na poluvremenu vodila 1:0, završilo je 3:2 za Lokomotivu. Početni tečaj na pobjedu domaćina bio je 1,80, a gosta 4,50, a posljednji tečaj bio je 1,66 na jedinicu i 4,66 na dvojku.

No, prosječan početni tečaj na ishod iz 2 u 1 bio je 25, a posljednji 15,02, dok je u Marathonbetu tečaj na takav ishod s 23 pao na 4,65!

Ista analiza koeficijenata na utakmicu ovoga mjeseca pokazala je da je početni tečaj bio na pobjedu Lokomotive 1,91, a završni 1,73, a na Istru 3,75, pa 4,19. Dok je na ishod da će Istra dobiti poluvrijeme, a Lokomotiva utakmicu koeficijent pao s 26 na 13,17, a u Marathonbetu s 26 na 4,50!

- Takve razlike ne mogu se opravdati ozljedama, suspenzijama igrača niti bilo čime sličnim. A neke su kladionice maknule taj par iz ponude. Velik je novac uložen na obje utakmice i teško je pronaći "sportski razlog" da se to opravda. Dakle, namjestili su utakmicu u travnju, zaradili mnogo novca i ponovili priču. Po našem mišljenju, obje su utakmice sigurno namještene - piše Federbet, prenosi Goal.com.

>> Treći put zaredom da utakmice Istre i Lokomotive završavaju 'iz dva u jedan'

Komentara 24

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:50 29.11.2014.

Lokomotiva je umjetan klub kojeg održava Mamićev novac i služi kao filijala Dinamu. Sama činjenica da igraju u 1. HNL je najveća od mnogobrojnih sramota HNS-a. Kad klub nema natjecateljsku svrhu, nego služi za bolji biznis Dinama, onda ni ovakve anomalije nisu nikakvo iznenađenje.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:20 29.11.2014.

Oba su kluba pod Mamićevom izravnom kontrolom. Nije mu dovoljno novaca. Izbacit će našu ligu iz klađenja. Ovo je hrvatska sramota. Karamarko treba ove razbojnike izbaciti iz HDZ-a i pomoći policiji da ih se raskrinka.

Avatar Svećenik
Svećenik
13:00 29.11.2014.

Poznato je da su naši suci među najpoštenijim na svijetu. Vlasnici klubova također. Prema tome, taj Federbet to izmišlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije