Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleski kup

United izbacio City! Guardiola se s ovakvom krizom nikad nije susreo, navijači pozivaju na otkaz

Jose Mourinho i Pep Guardiola
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
26.10.2016.
u 23:10

Mourinho je na kraju došao do svoje četvrte pobjede protiv Pepa Guardiole, od čega je tri puta slavio upravo u kup utakmica

Manchester United pobijedio je na Old Traffordu gradskog rivala Manchester City s 1:0 i plasirao se četvrtfinale Liga kupa. Jose Mourinho ništa nije želio prepustiti slučaju pa je u taj dvoboj ušao s najjačim sastavom, nije želio još jednom izgubiti od Pepa Guardiole, što mu je na kraju i pošlo za rukom.

Jedini pogodak na susretu postigao je Juan Mata u 54. minuti. Bio mu je to 29. gol za crvene vragove, a ako se tome pridoda da ima 18 asistencija, dolazi se do podatka da je od njegova debija samo Wayne Rooney sudjelovao u više pogodaka Manchestera nego sjajni Španjolac. Zanimljivo je da mu je za današnji pogodak asistirao Zlatan Ibrahimović, kojem je to bila prva asistencija u dresu vragova od dolaska ovog ljeta.

Mourinho je na kraju stigao do svoje četvrte pobjede protiv Pepa Guardiole (Španjolac ih ima devet), od čega je tri puta slavio upravo u kup utakmica, te je tako barem malo isprao gorak okus od uvjerljivog poraza protiv bivšeg kluba Chelseaja.

S druge strane, Guardiola proživljava teške dane na klupi engleskog kluba, njegova momčad već šest utakmica ne zna za pobjedu, doživjela je tri poraza i tri puta remizirala, a takav negativan niz Guardiola nikada u karijeri nije imao. Stoga ni ne čudi da su već počela negodovanja navijača, oni najradikalniji čak traže da se Guardioli uruči otkaz. U svakom slučaju pred njim su teški dani, najteži u trenerskoj karijeri.

>>Bilić napravio senzaciju i izbacio Chelsea, a saznao je i najljepšu vijest!

>>Bivši Modrićev suigrač skupo plaća ljubav: Evo koliki je tjedni džeparac ove ljepotice

Komentara 6

DE
derin
00:49 27.10.2016.

Guardiola je dobar trener, ali nije čudotvorac i nije ni blizu najbolji trener, nije on stvorio Barcelonu, nego Messi uz pomoć Inieste i xavija. Guardiola sigurno ima zasluga, ali Messi je bio taj faktor odlučujući. Isto tako je mourinho pročitan. Ipak su na kraju igrači glavni, a ne menadžeri. Jednom je Edgard Davids rekao za Riijakarda: "s Barcelonom je osvojio lp, a Spartu Rotterdam otjerao u drugi ligu trenirajući ju je, u jednoj momcadi je imao svjetske igrače, a ovamo prosječne."

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
00:00 27.10.2016.

Lako je biti trener kad imaš dobar igrački kadar ala Messi Suarez Neimar.....

BI
bitcebolje
11:30 27.10.2016.

Guardiola voli samo ekipe koje su kompletne i koje imaju novce za trošit, znači sve na tacni servirano kao: Barcelona, Bayern, City. Što ne uzme nekog drugoligaša i lansira ga u prvih 7-8 u prvoj ligi, e onda je to veliki trener.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije