Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak Bugarskog vuka

Umro Trifon Ivanov, bugarska legenda koja je proslavila fudbalerku

Trifon Ivanov
Foto: Youtube Screenshot
13.02.2016.
u 12:40

Za reprezentaciju je ubilježio 76 nastupa te je postigao 6 pogodaka, a u karijeri je nastupao za sofijski CSKA, Betis, Xamax, bečki Rapidu i Austriju.

Trifon Ivanov (50), bivši bugarski reprezentativac preminuo je od posljednica srčanog udara u selu Samovodene, desetak kilometara udaljenom od njegova rodnog Velikog Tarnova.

Poznati branič bio je član najslavnije generacije bugarske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u SAD-u 1994. godine stigla do polufinala. Prosalvio je frizuru 'fudbalerku', a zbog karakterističnog izgleda, neobrijane brade te borbenosti na igralištu prozvan je 'Bugarskim vukom'. Silovit udarac također je bio njegov zaštitni znak.

 

Za reprezentaciju je ubilježio 76 nastupa te je postigao 6 pogodaka, a u karijeri je nastupao za sofijski CSKA, Betis, Xamax, bečki Rapidu i Austriju.

Karijeru je završio 2001. godine u Floridsdorferu. Ukupno je odigrao 353 utakmice i zabio 45 golova.

Posebno priznanje dobio je 1996. godine kad je proglašen bugarskim nogometašem godine.

Diljem svijeta imao je brojne simpatizere, a u Brazilu je jedan amaterski turnir nazvan po njemu.

>>Prosinečki u Top 10 najboljih nogometaša pušača

 

Komentara 6

PA
Pahumpa
12:51 13.02.2016.

Legendarni nogometas, pocivaj u miru.

DI
dinamojavolim1
14:00 13.02.2016.

uhh kad se sjetim te generacije bugara sa svjetskog 1994... pocivaj u miru Trifone

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:00 13.02.2016.

hmmm...Najpoznatiji je po onom incidentu protiv Njemacke kad se njegov najosjetljiviji dio tijela nasao na putanji Voellerove bombe, nakon cega je nastao najveci tajac na bilo kojem nogometnom stadionu ikad. Samo se culo njegovo stenjanje...I po cinjenici da je uz Prosineckog i ostale na SP-u u Francuskoj izabran u "najruzniju jedanaestoricu prvenstva".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije