Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKI REMI

Splitski derbi završio bez pobjednika, a Hajduk jako razočarao

Split - Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
20.09.2014.
u 20:51

Bilo je 1:1, a zabili su Maglica u 27. i Galović u 40. minuti.

Split i Hajduk su na Parku mladeži odigrali susret koji nam je trebao pokazati tko je najbolji klub u gradu. Ali rezultat 1:1 i nedostatak kvalitetne igre sugerira nam oba kluba imaju još mnogo posla.

Šteta je to posebno za slavni Hajduk, čiji su rezultati proteklih nekoliko kola katastrofalni, ovo im je četvrti susret bez pobjede, a sve je krenulo nizbrdo nakon grozne procjene trenera Igora Tudora da odmori igrače u Osijeku, iako za to nije bilo razloga. Potom je uslijedilo 0:0 s Dniprom, infarktan poraz od Dinama na Poljudu, 2:2 protiv Zagreba i sad ovih 1:1 sa Splitom. Nije pomogao ni Milevski (igrao zadnjih deset minuta), koji ipak nije ušao u formu, a marketinški se nije isplatio koliko bi se isplatio da nešto i odigra.

Split pak može žaliti za time što je imao svoje prilike, mogli su pobijediti da su bili hrabriji, ali zadovoljili su se bodom i prijetnjama iz kontri i polukontri. Nekako se to čini krivim pristupom jer Hajduk je nakon primljenog pogotka bio zreo za poraz.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

A sve je krenulo tako dobro, Hajduk je dominirao, imao više od igre i osjetilo se da gol "visi" u zraku. Nakon konstantnih pokušaja Hajduka nije više obrana Splita mogla izdržati pa su kapitulirali kad je Maglica pobjegao svima i u 27. minuti matirao Vukušića. Sljedećih nekoliko minuta izgledalo je kao da će Hajduk zabiti još jedan, igrači Splita nisu znali gdje su. Ali nakon toga dogodilo se nešto što se viđa kroz cijeli ovaj dio sezone - katastrofalna obrana Hajduka.

Prvo je Kalinić loše boksa, a kompletna obrana bijelih okretala se i gledala gdje je lopta dok ju je Galović pospremao u mrežu. Od te 40. minute Hajduk je praktički nestao s terena i srećom po njih da Split nije bio hrabriji. Tek treba izdvojiti Bilićevu priliku iz slobodnog udarca početkom drugog dijela, kao i neke poluprilike iz daljine Maglice, Sušića, Gotala i sa strane Splita Roga i Cikalleshija. Bijeli su time ostali treći s 12 bodova (Rijeka im bježi deve, a Dinamo deset), a Split je sedmi s deset.

Tako na kraju balade nismo dobili odgovor na to tko je bolji klub u Splitu, ali dobili smo jedan porazan odgovor, koji je bolje ne spominjati i nadati se da ćemo dogodine gledati Split kao što je bio prije dvije godine, odnosno Hajduk kakav je bio većinu svoje povijesti. A to je daleko bolje od ovoga što smo imali prilike gledati.

SPLIT - HAJDUK 1:1 (Galović 40'/Maglica 27')

SPLIT: Vuković, Glavina, Vrgoč, Bilić (od 58' Roce), Bagarić, Rog (od 77. Vojnović), Vidović, Rugašević, Galović, Ibriks, Cikalleshi. Trener: Ivan Matić.

HAJDUK: Kalinić, Jozinović, Milić, Nižić, Vršajević, Caktaš, Sušić (od 81. Milevski), Mezga, Kouassi, Gotal (od 64. Vlašić), Maglica. Trener: Igor Tudor.

>> Viroza napala Hajduk uoči Splita, treninge propustio i Tudor

>> Bevab u 90. minuti srušio Istru na Drosini!

Komentara 6

DU
Deleted user
20:59 20.09.2014.

opet mamić...

FC
fajter.coric
21:14 20.09.2014.

Bravo Tudore,Trapatoni ti nije do kolina - dvojicu igrača koji jedini znaju igrat vadiš iz igre a ubacuješ TATINA sina koji je plaćen da igra za prvu momčad još je bila srića u nesrići da je drugi tatin sin bolestanan pa nije moga nastupit - TUDORE IGORE TI SI RAK RANA HAJDUKA za tebe je jedan građevinar MEDIĆ doktor nogometa i AKADEMIK za trenersku struku...

SJ
Sve je uzalud
20:25 20.09.2014.

.......pročitajte ovu brzinu od naslova.........Split se nametnuo, Hajduk svi više pada i prijetk mu poraz................mi bi za ovako nešto bili isključeni........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije