Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGNJEN VUKOJEVIĆ:

'Ukrajina će biti najteži suparnik, zbog rata su motivirani igrati u Rusiji'

Andrij Jarmolenko
Foto: Press Association/PIXSELL
1/2
28.07.2015.
u 21:38

Ne smijemo ih podcijeniti: Dnjipro, Šahtar i Dinamo igraju važnu ulogu u Europi, a Konopljanka i Jarmolenko su svjetske klase, kaže Ognjen.

Izvrstan je bio debi Ognjena Vukojevića (31) u majici novog kluba, bečke Austrije. Na gostovanju kod Wolfsbergera Austria je svladala domaćina 2:0 (1:0), a Vukojević je na austrijskom portalu SportNet proglašen igračem utakmice.

– Bilo je odlično, odmah smo pokazali da ova nova momčad može dobro odigrati. Nadam se da ćemo tako nastaviti i vratiti klub u vrh – kaže nam Vukojević.

Opasni su svi, pa i Finci

Bivši dinamovac i hrvatski reprezentativac prati hrvatski nogomet, a o izvlačenju skupina za SP u Rusiji 2018. godine, gdje će Hrvatska igrati protiv "njegovih" Ukrajinaca, kaže:

– Skupina je svakako vrlo nezgodna i komplicirana, nema nijedne slabe momčadi. Pet je momčadi u grupi, nema onog "jazavca" iz šestog šešira poput Andore, San Marina ili Lihtenštajna. Turska je uvijek neugodna, Island ima najbolju generaciju u povijesti, Finska također ima vrlo dobre igrače i gladna je uspjeha. Ukrajina je kvalitetna, a zbog aktualne situacije s Rusijom imat će i dodatni motiv da se plasira na SP. Treba znati da će do rujna 2016. i starta kvalifikacija biti promjena u našoj vrsti, neki će se igrači oprostiti, pojavit će se neka nova imena, ali se nadam da će se zadržati visoka kvaliteta naše reprezentacije.

Tko će biti najopasniji suparnik Hrvatskoj?

– Ukrajina! Uvjeren sam da će posljednja utakmica u skupini, u Kijevu s Ukrajinom 9. listopada 2017. godine, odlučivati o putniku na SP. Bit će to svojevrsna repriza onih dodatnih kvalifikacija iz 1997. godine, kad je Bokšićev pogodak Hrvatsku odveo u Francusku! I svakako ću biti na toj utakmici...

Igrali ste šest godina u kijevskom Dinamu, odlično poznajete tamošnji nogomet. Kakva je ukrajinska reprezentacija?

– Vrlo dobra! Momčad će u vrijeme kvalifikacija biti u najboljim igračkim godinama, a Ukrajinci imaju dva fenomenalna igrača. Prvi je napadač Andrij Jarmolenko iz kijevskog Dinama, traži ga cijela Europa. Drugi je vezni igrač Seville Jevgen Konopljanka. Željelo ga je nekoliko engleskih klubova, ali on je izabrao Sevillu nakon osam godina provedenih u Dnjipru. Oni su top-klasa, nose igru Ukrajine – kaže Vukojević i nastavlja:

– Ukrajinsku reprezentaciju čine igrači Dinama, Šahtara i Dnjipra, a znamo da ti klubovi svake sezone ostavljaju dubok trag u europskim natjecanjima. Igrači im, dakle, imaju međunarodno iskustvo, a Jarmolenko i Konopljanka su ekstraklase koje stvaraju razliku.

Je li Hrvatska bolja od Ukrajine?

Imaju gotovu momčad

– Teško je to sad uspoređivati. Jer, rekao sam već da će Hrvatska igrati s obnovljenom momčadi, dok se ukrajinska selekcija neće previše promijeniti u odnosu na ovu koja sad igra kvalifikacije za Euro. Vidjet ćemo kako će se razvijati neki naši mladi igrači, poput Pjace i Roga, koji bi trebali imati zapažene uloge u našoj momčadi za 14 mjeseci, kad počinju kvalifikacije za SP. U svakom slučaju, bit će neizvjesno, skupina je teška i nepredvidiva – smatra Vukojević, koji je do lanjskog oproštaja na SP-u u Brazilu, za Hrvatsku odigrao 55 utakmica i zabio četiri gola.

>>Stjepan Tomas: Turci su me baš impresionirali!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije