Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teže do LP-a

Uefa promijenila sustav natjecanja u Ligi prvaka, opet će pogodovati velikima!

Dodatne kvalifikacije ždrijeb
Foto: Reuters
1/6
26.08.2016.
u 12:12

Španjolska, njemačka, engleska i talijanska liga imat će zajamčena četiri mjesta u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od sezone 2018./2019.

Četiri vodeće europske nogometne lige na UEFA-inoj ljestvici – španjolska, njemačka, engleska i talijanska – imat će zajamčena četiri mjesta u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od sezone 2018./2019. prema promjenama koje je u petak najavila Europska nogometna federacija.  

Prema sadašnjem sustavu, vodeće tri lige – Španjolska, Njemačka  i Engleska – imaju po tri mjesta dok se četvrtoplasirana momčad iz njihovih prvenstava treba proći dva kola doigravanja za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Četvrtoplasirana liga, a to je trenutačno talijanska Serie A, ima zajamčena samo dva mjesta plus jedno u fazi doigravanja.

Što se tiče pete i šeste europske lige, njima će mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka biti zajamčeni samo prvoplasiranoj i drugoplasiranoj momčadi, dok trećeplasirani mora proći doigravanje kao i ove sezone.

Komentara 6

DU
Deleted user
12:56 26.08.2016.

nama je svejedno u slo kakav je sustav natjecanja kad vse pratimo doma uz tv

DU
Deleted user
21:42 26.08.2016.

To je kompromis između one "NBA" nogometne lige koji su htjeli veliki klubovi i Lige prvaka.

PO
PowerPoint
12:20 26.08.2016.

Hm....čudno da UEFA u novom sustavu nije omogućila izravan ulazak u Ligu Prvaka, FK Hajdugovima d.o.o.....jer kako tovarski mediji pišu, to je najveći klub na svijetu s najboljim navijačima i najboljim stadionom...čudno da UEFA, FK Hajdugove d.o.o. nije stavila izvan konkurencije jer su toliko veliki i jaki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije