Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasizam

Uefa ponovno kaznila Ukrajince

Ukrajina - Slovenija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.11.2015.
u 16:25

Ukrajina će prvu domaću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Islanda, u rujnu sljedeće godine, igrati bez podrške navijača.

Zbog rasističkih ispada ukrajinskih navijača na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2016. protiv Španjolske, koja je odigrana 12. listopada u Kijevu, Uefa je u petak kaznila reprezentaciju Ukrajine sa jednom utakmicom pred praznim tribinama i 97.000 eura globe.

Tako će Ukrajina prvu domaću utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Islanda, u rujnu sljedeće godine, igrati bez podrške navijača.

Prije dva dana Uefa je zbog rasističkih ispada kaznila Dinamo iz Kijeva sa dvije utakmice pred praznim tribinama. Dinamo je kažnjen zbog izgreda na utakmici Lige prvaka odigrane 20. listopada protiv Chelseaja, kada su navijači kijevskog kluba napali osam tamnoputih fanova Chelseaja, a rasistički su vrijeđali i nogometaše londonske momčadi. 

>>Dinamo Kijev oštro kažnjen zbog rasizma

Komentara 1

VL
????
09:35 28.11.2015.

Zanimljivo kako recimo nikad oni iz velikih država gdje neonacisti svakodnevno pale azilantske domove ne bivaju suspendirani, nego samo srednje i istočnoeuropske reprezentacije odnosno klubovi. To je isto neka vrsta specijalnog rata da su tobože slavenski i srednje i istočnoeuropski narodi rasisti a Francuzi, Englezi i Nijemci multi-kulti, napredni i cool.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije