Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podižu se premije

Platini časti! I Hrvatima veći komad Uefina kolača

Real Madrid - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
01.04.2015.
u 11:15

Čemu se nada Dinamo? Nagrada za ulazak u LP bit će 12 milijuna, pobjeda 1,5, a remi pola milijuna eura...

Kuhari Aldo i supruga Anne bili su specijalizirani za francuske delicije sredinom prošlog stoljeća u mjestu Jœuf nedaleko od Metza, a njihov se sin Michel specijalizirao za rezanje torte, i to na vrlo debele kriške...

Platini, glavni Uefin čelnik, u Stockholmu je s europskim nogometnim klubovima dogovorio kako će onima koji dogodine budu sudjelovali u Ligi prvaka i Europskoj ligi povećati premije za gotovo polovicu! Šlaga, odnosno eura bit će pregršt.

Svima ravnopravno

– Željeli smo poštenije rasporediti premije, podijelit ćemo 2,24 milijarde eura po sezoni, a namjera je bila povećati novac koji će primati klubovi koji igraju u EL-u, ali i oni u kvalifikacijama, odnosno oni koji dolaze iz manjih prvenstava – kažu u Uefi.

Konkretno, Dinamo je za ulazak u skupinu Lige prvaka dosad jurio za 8,6 milijuna eura, a sada bi za mjesto u eliti dobio 12 milijuna, što je 40 posto više! Za pobjedu u LP-u umjesto milijun dijelit će se 1,5 milijuna, a jedino se iznos za remi u skupinama nije mijenjao, on će ostati pola milijuna eura.

Podići će se premije u Europskoj ligi, no to će i dalje ostati skromnije natjecanje. Za kvalifikacije EL-a stiže i 200 tisuća (bilo 120), za drugo kolo 410 tisuća, za treće 630 tisuća eura... Lijepa vijest za najbolje hrvatske klubove, prvoplasirana momčad HNL-a ulazi u drugo pretkolo Lige prvaka, drugoplasirana u HNL-u i predstavnik iz Kupa ulaze u drugo pretkolo Europske lige, a trećeplasirana u HNL-u u prvo pretkolo EL-a.

I do sto milijuna za naslov

Najbolji klub Starog kontinenta tako će u novoj sezoni zaraditi 54,5 milijuna eura, a taj bi iznos mogao narasti i na sto milijuna eura, s obzirom na to da u Uefinim nagradama nema profita od prodaje ulaznica, komercijalnih prava itd...

>>Licemjerni Uefa i Platini sami su si pljunuli u lice

Komentara 1

CO
corky
13:55 01.04.2015.

Michel PLATIMI...uefa mafia!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije