Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na ždrijeb

U Leicesteru oduševljeni, u Realu oprezni, 'Topnicima' se smrknulo

Arsenal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.12.2016.
u 15:01

"Znali smo da postoji mogućnost da izvučemo neke od najboljih klubova na svijetu i to se dogodilo. Dva puta smo igrali protiv Barcelone i znamo da će biti teško"

U redovima engleskog premierligaša Arsenala nisu mogli vjerovati kada ih je 'ples kuglica' u osmini finala Lige prvaka ponovo spojio u njemačkim velikanom Bayernom.

Arsenal i Bayern su u osmini finala igrali 2012/13. i 2013/14. , a prošle sezone u natjecanju po skupinama. Sva tri puta Bavarci su bili uspješniji.

Arsenalov predstavnik na ždrijebu bio je glavni tajnik David Miles koji je samo uzdahnuo kada je doznao ime suparnika.

"Tko bi rekao da ćemo igrati ponovo. Posljednjih godina igrali smo već šest puta međusobno. Neće biti lako, ali Bayern ćemo dočekati hrabro i s pozitivnim mislima," kazao je Miles.

U Bayernu smatraju kako Arsenal ove sezone igra sjajno.

"Ispred nas je neugodan suparnik i bit će to dvije zanimljive utakmice. Arsenal ove sezone igra odlično i ima kvalitetnu momčad, no ja vjerujem u svoju momčad i vjerujem da možemo izboriti plasman u četvrtfinale," kazao je trener njemačkog velikana Carlo Ancelotti.

Njemačka nogometna legenda Lothar Mathaeus smatra kako Bayernu neće biti lako.

"Premda je Bayern do sada bio uspješniji, ovoga puta neće im biti lako," poručio je Mathaeus.

Jedan od najjačih parova osmine finala bit će sraz Paris Saint-Germaina i Barcelone. Bit će to repriza njihova okršaja od prije dvije godine kada su igrali u četvrtfinalu, a Barca je slavila s ukupnih 5-1. 

"Znali smo da postoji mogućnost da izvučemo neke od najboljih klubova na svijetu i to se dogodilo. Dva puta smo igrali protiv Barcelone i znamo da će biti teško. Sve znamo o našem suparniku, svi znaju sve o Barceloni. No, Barcelona nas se mora paziti," poručio je sportski direktor PSG-a Nizozemac Patrick Kluivert.

Aktualni europski prvak Real Madrid odmjerit će snage protiv Napolija, a uzvrat će biti na San Paolu.

"Važno je ostvariti dobar rezultat u prvoj utakmici jer znamo kakva će ludnica biti u Napulju. Znam kako je igrati tamo. Sjećam se kada smo 1987. igrali protiv Napolija kojeg je tada predvodio Maradona. Bilo je to vrlo teško gostovanje," kazao je sportski direktor "Kraljevskog kluba" Emilio Butragueno.

Napolijev napadač Arkadiusz Milik s oduševljenjem je dočekao ždrijeb koji je talijanski sastav spojio s europskim prvakom.

"Svi živimo za ovakve utakmice. Ispred nas je veliki izazov, dolazi na europski prvak. Kakva će to atmosfera biti," poručio je poljski napadač.

Manchester City će odmjeriti snage protiv Monaca koji je ove sezone najefikasnija momčad u ligama 'Petice'.

"Sretni smo što smo ovdje i što smo izbjegli Bayern, Real Madrid i Barcelonu. Neće biti lako niti protiv Monaca. U ovom trenutku oni igraju najbolji nogomet u Francuskoj," kazao je sportski direktor 'Građana' Txiki Bergiristain.

U redovima engleskog prvaka Leicester Cityja nisu skrivali zadovoljstvo što će igrati protiv Seville.

"Naš europski put se nastavlja protiv Seville. Jedva čekam utakmice," poručio je vratar 'lisica' Kasper Schmeichel.

Sportski direktor Seville, Monchi smatra kako je Leicester City iznimno jak suparnik i da nemaju previše razloga za slavlje.

"Izvukli smo engleskog prvaka. Leicester je prošlog vikenda zabio četiri gola Manchester Cityju. Igraju sjajno u Europi i neće biti lako. Međutim, u ovoj fazi natjecanja nema laganih suparnika," poručio je Monchi.

Borussia Dortmund će put u četvrtfinale tražiti preko Benfice.

"Prošle godine smo igrali protiv Porta, a ove sezone protiv Spotinga. Sada nas očekuje treći portugalski velikan Benfica. Radujemo se ogledima protiv jednog od najtrofejnijih europskih klubova," poručio je Borussijin trener Thomas Tuchel.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije