Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA ITALIJu '90

'U Jugoslaviji ne bi došlo do rata da sam zabio taj jedanaesterac'

Faruk Hadžibegić
Foto: Printscreen Youtube
13.10.2016.
u 17:35

– Da sam dao gol, prošli bismo u polufinale Svjetskog prvenstva. I ne zvuči pretenciozno, mislim da kasnije ne bi došlo do rata. Kada vidimo što se danas događa u svijetu, očito se ništa nije naučilo iz povijesti. Ovo nije problem kulture, religije, ekonomske krize, to je politika – rekao je Hadžibegić

Faruk Hadžibegić jedan je od trojice igrača koji je promašio jedanaesterac za Jugoslaviju protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Italiji '90. Neprecizni su prije njega bili Dragan Stojković i Dragoljub Brnović, a Hadžibegić nije iskoristio penal u posljednjoj seriji i Jugoslavija je ispala.

– Da sam dao gol, prošli bismo u polufinale Svjetskog prvenstva. I ne zvuči pretenciozno, mislim da kasnije ne bi došlo do rata. Kada vidimo što se danas događa u svijetu, očito se ništa nije naučilo iz povijesti. Ovo nije problem kulture, religije, ekonomske krize, to je politika – rekao je Hadžibegić za 20minutes.fr.

Hadžibegić je imao dobar odnos s ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

– On je prije rata bio psiholog u FK Sarajevo, gdje sam ja počeo karijeru. Osam godina je ostao s nama. Poznajem ga dobro, provodili smo večeri s njim. Bio je dobar momak, s kojim smo o svemu razgovarali. Nikad nismo mogli ni zamisliti što će biti kasnije. Bio sam iznenađen i šokiran. Danas ga mrzim. Iako u mojoj religiji mržnja nije moguća, ovo je jednostavno drugačije. Ne mogu mu oprostiti sve one koji su ubijeni.

Hadžibegić danas vodi francuski drugoligaš Valenciennes i kaže da se još uvijek osjeća Jugoslavenom

– Da, to je slučaj s većinom ljudi na prostorima bivše Jugoslavije. Ali, prisiljeni smo danas zvati se Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci... Tako su nam nametnuli.

Komentara 131

Avatar nula
nula
17:58 13.10.2016.

Fahrudine, ja sam Hrvat. A zivio sam u Jugi u tvoje vrijeme. Zabranjujem ti da govoris u moje ime.

TR
trpimirprvi
18:16 13.10.2016.

ovaj projugoslavenski list u vlasništvu austrijanaca širi bratstvo i jedinstvo, pa i ja želim austriji da se ujedini opet sa Mađarskom recimo, možda bude onda nešto od vas ;)

PO
pobjednik95
18:49 13.10.2016.

Koji blesan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije