Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene u Hrvatskoj

Močibob novi izbornik mininogometne reprezentacije: Uvijek ciljamo na najviše postolje

Močibob Tvrtko
Foto: VL
28.04.2015.
u 16:29

- U Kapeli sam vidio par jako interesantnih igrača i oni će biti pozvani na selekciju koja će se održati 9. i 10. svibnja. Nakon što odlučim koje ću igrače voditi, tada krećemo s pripremama odnosno s uigravanjem

Tvrtko Močibob imenovan je novim izbornikom mininogometne reprezentacije Hrvatske. Tri i pol godine bio je kapetan reprezentacije, te je nastupio na tri europska prvenstva (Moldavija, Grčka, Crna Gora). Za Hrvatsku je igrao 21 put te je rekorder po broju nastupa za izabranu vrstu, a sad će je voditi kao izbornik na Europskom prvenstvu koje će se u rujnu ove godine održati u Vrsaru.
Dosadašnji izbornik Danijel Knežević odstupio je zbog privatnih obaveza, te mu se Savez zahvaljuje na dosadašnjem radu u kojem je osvojio srebrnu medalju u Grčkoj 2013. godine, što je najveći uspjeh naše reprezentacije.

Prije svega čestitamo vam na imenovanju na izborničku poziciju na kojoj ćete zamijeniti Danijela Kneževića. Kakvi su vaši dojmovi o bivšem izborniku?

- Hvala vam na čestitkama. Knez je odličan čovjek i trener i bilo mi je veliko zadovoljstvo igrati za reprezentaciju pod njegovim vodstvom. Nadam se da će naći malo slobodnog vremena i pomoći mi s ponekim savjetom kako bismo napravili što bolji rezultat na Euru - rekao je Tvrtko Močibob.

Već ste preuzeli novu ulogu, kako vidite reprezentaciju u vašem mandatu?

- Već imam neku svoju viziju igre na kojoj ću inzistirati, ali o tome ćemo kad dođe vrijeme. Jedino vam sigurno mogu obećati da će svi koji žele igrati morati „ginuti“ na terenu i uvijek dati svoj maksimum.

Kakve izmjene planirate uvesti? Hoće li biti mnogo promjena u igračkom kadru?

- Koliko će biti promjena u odnosu na prošlu godinu odlučit ću nakon svih selekcija, odnosno kad vidim sve igrače, ali izmjena će sigurno biti jer znam da ima mnogo kvalitetnih igrača.

Tijekom vikenda boravili ste u Kapeli gdje ste gledali potencijalne igrače za reprezentaciju. Koji je plan izbora igrača, kako ste zamislili pripreme?

- U Kapeli sam vidio par jako interesantnih igrača i oni će biti pozvani na selekciju koja će se održati 9. i 10. svibnja. Nakon što odlučim koje ću igrače voditi, tada krećemo s pripremama odnosno s uigravanjem, pokrivanjem svih pozicija, prekidima itd.

Velika je stvar što je Europsko prvenstvo ove godine u Hrvatskoj, ali je to ujedno i veliki pritisak na vas i igrače, jer će navijači sigurno očekivati veliki uspjeh?

- Bez obzira na to gdje igramo, mi uvijek ciljamo na najviše postolje i dat ćemo sve od sebe, pa ako netko bude bolji, sportski ćemo mu čestitati.

Što biste na kraju poručili navijačima?

- Nadam se da će u Vrsaru biti puno navijača i da će nas nositi iz utakmice u utakmicu, sve do konačne pobjede!

>>Hrvatska domaćin Europskog prvenstva u mininogometu 2015. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije