Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljski susret

Turska u 'generalki' za Hrvatsku remizirala s Rusijom

Hrvatska - Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
31.08.2016.
u 23:23

Turska je bila aktivnija. Imala je veći posjed lopte, ali bio je to susret bez pravih i velikih prilika.

Prvi suparnik 'Vatrenih' u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine, reprezentacija Turske u Antalyji je odigrala prijateljsku utakmicu protiv Rusije, a dvoboj je završio bez golova.

Turska je bila aktivnija. Imala je veći posjed lopte, ali bio je to susret bez pravih i velikih prilika. Domaćin je dva puta zatresao suparničku mrežu, no oba puta je bilo zaleđe.

Utakmica između Turske i Rusije imala je i svoju političku važnost, trebala je posložiti kao još jedan korak prema zatopljavanju odnosa između ove dvije zemlje.

Rusko-turski odnosi narušeni su u studenom prošle godine kada je tursko ratno zrakoplovstvo srušilo ruski vojni avion pokraj tursko-sirijske granice. U znak odmazde Rusija je Turskoj uvela ekonomske sankcije, a procjene stručnjaka govore da su ruske restriktivne mjere turskoj privredi nanijele štetu u visini od čak 10 milijardi dolara.

Odnosi su se bitno popravili nakon što se Erdogan ispričao za obaranje ruskog aviona, izrazivši sućut zbog smrti ruskih pilota. Početkom kolovoza predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan sastali su se u St. Petersburgu poručivši kako su dvije zemlje ponovo uspostavile dobre odnose.

Zanimljivo, kada su ruski i turski nogometaši posljednji put stajali na suprotnoj strani došlo je do incidenta zbog kojeg je UEFA kaznila Dmitrija Tarasova sa 5,000 eura. Igrač moskovskog Lokomotiva je u susretu Europske lige protiv Fenerbahčea nosio majicu s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina uz poruku 'Najpristojniji predsjednik'.

Tarasov je u današnjem susretu u Antalyji odigrao 60 minuta, no ovoga se puta suzdržao od provokacija.

Utakmica između Hrvatske i Turske je na rasporedu u ponedjeljak, 5. rujna pred praznim tribinama maksimirskog stadiona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije